Turkai pirmavo nuo pirmos minutės iki paskutinės ir tik ketvirtoje kėlinio pradžioje leido žalgiriečiams priartėti iki vieno metimo (54:52).

Tačiau čia pat solinį koncertą surengė Bobby Dixonas ir „Fenerbahče“ persvara vėl tapo dviženkle – 62:52. Suorganizuoti dar vieno sugrįžimo Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams nebepavyko.

Nepaisant gana užtikrintos pergalės ir į kišenę įkritusio dar vieno bilieto į finalą, Željko Obradovičius, kuris gali iškovoti jau dešimtą Eurolygos čempiono titulą, teigė, kad pusfinalis buvo lygiai toks, kokio jis ir tikėjosi – atkaklus ir sudėtingas, o „Žalgiris“ dar kartą parodė, koks tvirtas yra šį sezoną.

„Agresyvi gynyba buvo pagrindinis mūsų sėkmingo žaidimo raktas. Kai atitrūkome 13 taškų skirtumu (50:37 – Krepšinis.lt), mes kažkodėl atsipalaidavome. Jie sumetė labai greitus taškus ir grįžo į rungtynes. „Žalgiris“ taip žaidžia visą sezoną ir tai nebuvo mums staigmena. Daug apie tai kalbėjome prieš pusfinalį, nes jie tikrai kovoja iki paskutinės sekundės“, – tvirtino Ž. Obradovičius.

„Po to mes pradėjome gerokai geriau gintis, o puolime – būti protingesni. Vis dėlto manau, kad finale mums reiks pulti daug daug geriau“, – pastebėjo serbas.

Paklaustas, ar jo nenustebino tai, kad „Žalgiris“ net tris kartus praktiškai panaikino dviženklį deficitą, „Fenerbahče“ strategas gyrė Kauno komandą.

„Būtent tam mes ir ruošėmės prieš rungtynes. Jie niekada nepasiduoda, kaunasi iki pat pabaigos ir randa būdų, kaip sugrįžti, ypač po minutės pertraukėlės.

Noriu pasveikinti „Žalgirį“ su neįtikėtinu sezonu ir tuo, kaip žaidė šiandien“, – sakė Ž. Obradovičius.

Šių metų Eurolygos čempionams atiteks 1 milijonas eurų, finalininkams – 500 tūkst., trečiai vietai – 300 tūkst., o ketvirtai – 200 tūkst. eurų.

Mažasis Eurolygos finalas vyks sekmadienį nuo 18 val., o didysis – nuo 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)