Fiziškai sustiprėjęs 2,18 m ūgio O. Galdikas šiuo metu jau sveria 116 kg, bet pastangų, kurias jis įdėjo šios vasaros metu, neužteko sužavėti Niujorko „Knicks“ komandos trenerių. NBA vasaros lygoje Las Vegase Lietuvos krepšininkas iš viso žaidė vos 4 minutes, bet dėl nesulaukto šanso per daug nesikremta.

„Man tai tik dar vienas laiptelis aukštyn. Aš žinau, kokiame lygyje esu – kiek davė minučių, tiek ir žaidžiau. Nesiskundžiu“, – DELFI sakė O. Galdikas.

Po vasaros lygos Gdynės „Asseco“ vidurio puolėjas kalbėjosi su „Knicks“ vadovais, kurie išdėstė jam savo pastabas. Jų išklausęs O. Galdikas nieko nelaukė ir vėl kibo į darbus. Šiuo metu jis JAV ir toliau lieja prakaitą, prižiūrimas trenerio Philo Gepharto. Dabar pagrindinis lietuvio tikslas – tinkamai pasiruošti naujam sezonui.

– JAV esi jau beveik du mėnesius. Ką spėjai nuveikti?, – DELFI paklausė O. Galdiko.

– Atvykau rimtai sportuoti su fizinio parengimo treneriu, sudalyvauti vasaros lygoje, bet svarbiausias mano tikslas – pasiruošti artėjančiam sezonui. Darbus tęsiu iki šiol.

– Ką labiausiai akcentuodavote treniruotėse?

– Treneris labiausiai akcentuodavo teisingą pratimų atlikimą ir ritmą bei nusiteikimą treniruotėms.

– Daugiau dirbai treniruoklių salėje ar lauke?

– „Užsikraudavome“ štanginėje, o vėliau eidavome bėgioti.

– Masės taip pat priaugai?

– Taip, tikrai priaugau. Jaučiuosi labai gerai. Dabar sveriu 116 kg. Aišku, vėliau svoris šiek tiek nukris, bet šiaip rezultatu esu labai patenkintas.

– O su krepšinio kamuoliu taip pat dirbai?

– Jėgų viskam neužtenka. Pradžioje buvo tik štanginė, o vėliau, prieš vasaros lygą, jau ėjau ir į krepšinio salę, kad kažkiek pajausčiau kamuolį.

– Kaip susipažinai su P. Gephartu?

– Esame pažįstami jau kelerius metus. Pirmą kartą susitikome, kai jis buvo atvykęs į Klemenso Patiejūno stovyklą Nidoje. Labai patiko su juo dirbti, todėl jau antrą vasarą važiuoju pas jį į Los Andželą.

– Vėliau sportavai su „Knicks“. Kokį įspūdį paliko treniruotės?

– Treniruočių nebuvo labai daug. Krūviai nebuvo dideli. Daugiau laiko skyrėme derinių mokymuisi.

– Vasaros lygoje žaidei tik 4 minutes. Turbūt tikrai ne to tikėjaisi?

– Aš žiūriu plačiau. Man tai tik dar vienas laiptelis aukštyn. Aš žinau, kokiame lygyje esu – kiek davė minučių, tiek ir žaidžiau. Nesiskundžiu.

– Ar jau kalbėjai su klubo vadovais? Ar jie paaiškino savo sprendimą?

– Taip, pokalbis buvo. Visi žiūrime į priekį. Mano tikslas yra priaugti reikiamo raumens, kad galėčiau būti dar greitesnis ir stipresnis baudos aikštelėje, nes man dar šiek tiek trūksta.

– Ar turėjai pasiūlymų iš kitų NBA komandų?

– Kalbų visokių buvo, bet tai ir liko kalbomis.

– Kodėl pasirinkai būtent „Knicks“?

– Jie mane stebi jau kelerius metus, todėl nieko keisto, kad atvažiavau į jų stovyklą. Reikia eiti ten, kur tavęs labiausiai nori.

– Dabar nesigaili?

– Tikrai nesigailiu. Dalyvavimas vasaros lygoje man buvo labai naudingas: pamačiau beveik aukščiausio lygio krepšinį iš vidaus, gavau patarimų iš tokio trenerio kaip Derekas Fisheris, kuris, patys žinote, kiek yra laimėjęs NBA žiedų (penkis – DELFI), susipažinau su daugeliu žmonių – visa tai man pravers ateityje. Kai pagalvoju, kur aš buvau prieš kelerius metus ir kur esu dabar – tai gailėtis nėra ko.

– Teko kartu pažaisti su latviu Kristapu Porzingiu, kuris šių metų NBA naujokų biržoje buvo pakviestas 4-uoju šaukimu. Ką galėtum pasakyti apie jo talentą?

– Jis tikrai talentingas ir įdomus žaidėjas. Visi tai mato. Klausimas, ar jis tikrai profesionaliai ir labai sunkiai dirbs ateinančius metus, kad galėtų įrodyti savo vertę „Knicks“ komandos vadovams ir dominuotų lygoje. Pažiūrėsime.

– Ar laimę NBA bandysi ir kitais metais?

– Dirbsiu kaip ir dirbau, sieksiu kaip ir siekiau. Kas bus kitais metais – vienas Dievas žino.

– Kokiame klube žaisi kitą sezoną?

– Dar turiu kontraktą su „Asseco“. Šiai dienai galiu pasakyti tik tiek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)