„Mes įdėjome didžiules pastangas žaisdami su viena iš geriausių šio sezono turnyro komandų. „Žalgiris“ žaidžia puikų krepšinį, ką atspindi ne tik ši pergalė, bet ir tai, kad kauniečiai įveikė „Fenerbahče“ išvykoje. Reikalus jie tvarko tikrai puikiai“, – po dar vieno pralaimėjimo konstatavo 51-erių krepšinio specialistas, prie Valensijos komandos vairo stojęs tik prieš pastarąjį sezoną.

„Mūsų gynyba buvo puiki, ilgą laiką kontroliavome kovą dėl atšokusių kamuolių gynyboje ir susikūrėme progą laimėti, bet to negalėjome padaryti iki galo – ketverios rungtynės per šešias dienas mus išsekino. Be to, koją kišo ir traumos – neturėjome penkių svarbių žaidėjų. Nenoriu teisintis, bet situacija yra sudėtinga“, – tęsė T. Vidorretta.

„Žalgiris“ šį sezoną – labai rimtas. O Valensijos komandai, panašu, ši Eurolyga yra per rimtas iššūkis, tikslas patekti į atkrintamąsias varžybas darosi vis mažiau realus. Užduotis antram ratui – neapsijuokti šiame turnyre, nes 10 pralaimėjimų iš eilės situaciją daro labai nemalonia.
Portalas AS

Itin prastas komandos žaidimas Eurolygoje jau turi pasekmių.

Jei po praėjusio sezono triumfo Ispanijos čempionate „Basket“ krepšininkai kartu su sirgaliais šoko ir dainavo arenos viduryje, dabar vietos krepšinio gerbėjai jau nebeužpildo „Fonteta“ arenos (kaip ir pastarąjį kartą), o po rungtynių su „Žalgiriu“ dalis jų šeimininkus ir trenerį išlydėjo švilpimu.

„Nenoriu skaityti jokio moralo Valensijos krepšinio gerbėjams, kai komandoje dirbu tiek trumpai. Suprantu jų žinią, tęsime darbus, kad rezultatai gerėtų.

Tačiau tai ne pirmas kartas, kai girdžiu švilpimus per savo karjerą. Taip visuomet nutinka po pralaimėjimų, ypač po pralaimėjimų serijos. Kadaise man švilpė Bilbao mieste, o dabar, kai ten sugrįžtu, jie mane pasitinka atsistoję. Tikiuosi, kad šie švilpimai čia aidėjo paskutinį kartą – stengsimės iš paskutiniųjų, nes ši padėtis nebegali tęstis“, – kalbėjo T. Vidorreta.

Visgi Valensijos ekipos galimybėmis atsitiesti Eurolygoje jau menkai titi tiek vietos aistruoliai, tiek Ispanijos žiniasklaida, nurašanti „Basket“ ekipą ir negailinti gražių žodžių „Žalgiriui“.

„Prastai šį kartą atrodė vienas komandos lyderių Fernando San Emeterio, pelnęs vos 2 taškus, dažnai klydęs, kuo pasinaudojo ir „Žalgiris“, vienoje iš paskutinių atakų šeimininkus nubaudęs Vasilije Micičiaus tritaškiu. „Žalgiris“ pademonstravo, kad šį sezoną labai rimtai nusitaikė į atkrintamąsias varžybas – zoną, nuo kuri tampa vis labiau nepasiekiama Valensijos komandai“, – konstatuoja portalas ABC.es.

Mes įdėjome didžiules pastangas žaisdami su viena iš geriausių šio sezono turnyro komandų. „Žalgiris“ žaidžia puikų krepšinį, ką atspindi ne tik ši pergalė, bet ir tai, kad kauniečiai įveikė „Fenerbahče“ išvykoje. Reikalus jie tvarko tikrai puikiai.
Txusas Vidorreta, „Basket“ treneris

„Žalgiris“ šį sezoną – labai rimtas. O Valensijos komandai, panašu, ši Eurolyga yra per rimtas iššūkis, tikslas patekti į atkrintamąsias varžybas darosi vis mažiau realus. Užduotis antram ratui – neapsijuokti šiame turnyre, nes 10 pralaimėjimų iš eilės situaciją daro labai nemalonia. Krenta tiek žaidėjų, tiek klubo sirgalių moralė, palaikymas mažėja. Komanda nori, bet negali. Tokia realybė“, – dar žiauriau konstatuoja AS portalo korespondentas Julianas Burgosas.

„Po dar vieno pralaimėjimo rankos svyra visiems. Noras žaisti Eurolygoje neturėjo laukto efekto. Per likusį laiką belieka koncentruotis į žaidimą Ispanijos čempionate. Tokios yra šių dienų Valensijos krepšinio realijos“, – rašo „Levante“.

„Vedamas Micičiaus „Žalgiris“ po pertraukos atrodė šviežesnis, su originalesnėmis idėjomis ir taiklesnis. „Valencia Basket“ krepšininkai iš rūbinių išėjo tarsi neturėdami idėjų, ką nori padaryti aikštėje, o tai atspindi ir galutinis rezultatas“, – konstatuoja „Las Provincias“.

Devynias pergales savo sąskaitoje turintis „Žalgiris“ Eurolygos pirmąjį ratą kitą savaitę užbaigs namų rungtynėmis su Pirėjo „Olympiakos“ (ketvirtadienį, gruodžio 28 d.).

Tuo metu Valensijos „Basket“ ekipa, kuri Eurolygoje užima paskutinę vietą ir turi tris pergales, pirmą ratą baigs savoje aikštėje priimdama Luką Lekavičių ir Atėnų „Panathinaikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)