Rezervinė rinktinė jau pluša Druskininkuose. Planuojama, kad 3-4 jos žaidėjai bus pakviesti prisijungti prie pagrindinės komandos, kuri treniruotes pradės artėjantį pirmadienį Palangoje.

Rezervinę komandą sudaro net 18 žaidėjų – Augustas Marčiulionis, Deividas Sirvydis, Dovydas Giedraitis, Laurynas Beliauskas, Danielius Lavrinovičius, Einaras Tubutis, Ignas Sargiūnas Oskaras Pleikys, Matas Jogėla, Modestas Paulauskas, Tautvydas Baltrušaitis, Jonas Paukštė, Gytis Nemeikša, Gabrielius Maldūnas, Ąžuolas Tubelis, Tadas Budrys, Šarūnas Valunta, Mantas Litvinas.

Ją treniruoja buvęs krepšininkas, San Antonijaus „Spurs“ klubo štabe dirbantis Darius Songaila.

Kai kurie šių krepšininkų net nežaidžia Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Tačiau jų pakvietimas į rezervinę komandą turi paaiškinimą, sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Ekipos uždavinys – ne tik parodyti save ir galbūt sulaukti šanso pagrindinėje komandoje, bet ir sužaisti dvejas rungtynes su Taivano rinktine.

„Šiais metais vyrų krepšinio programa sprendžia tris uždavinius. Pirmas – varžybinis, tai yra dalyvavimas pasaulio čempionate. Antras – atrankos ir krepšininkų rengimo, kurį norime padaryti tradiciniu, kad žaidėjai neieškotų treniruočių galimybių kažkur, o turėtų sąlygas čia.

Džiaugiuosi, kad D. Songaila bus šios programos vedlys. Trečias uždavinys – rezervinės rinktinės sąrašas prisidės prie komercinių pajamų gavimo federacijai ir sutarties su Taivanu vystymo, dvišalių santykių plėtros.

Taivano krepšinio federacija prašė sužaisti dvejas rungtynes su jų nacionaline komanda, o pagrindinės rinktinės tvarkaraščio jau negalime plėsti. Todėl surinkome grupę žaidėjų, kurie sutiko reprezentuoti šalį ir save pristatyti jų rinkai. Ten perspektyvos yra puikios, tęsti karjerą ir užsidirbti kontraktą. Kai kurios šio sąrašo pavardės yra skirtos tam.

Taivano projektas ypatingai svarbus perspektyvos prasme. Tai pirmas mūsų globalizavimo projektas ir finansiškai labai pelningas“, – sakė M. Balčiūnas.

Labiausiai sąraše stebina M. Paulausko ir J. Paukštės pavardės.

„Turėjome ieškoti kūrybingų sprendimų. Jiems Taivano rinka yra ideali. Prašome visų supratimo, nes tai sprendžia svarbius finansinius klausimus“, – teigė M. Balčiūnas.

Primename, kad prieš pat pasaulio čempionatą pagrindinė Lietuvos rinktinė dalyvaus kontroliniame turnyre Taivane. Tiesa, rugpjūčio 19-22 d. K. Maksvyčio auklėtiniai susitiks ne su šios šalies, o su dviem taip pat planetos pirmenybėse pasirodysiančiomis ekipomis: Puerto Riku ir Latvija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją