Lietuvos čempionų vikruolis iš Šilalės subombardavo Berlyno ALBA krepšį pataikydamas 5 tolimus metimus iš 5 ir per 21 žaidimo minutę suspėjo surinkti lygiai tiek pat taškų, prie kurių dar pridėjo 5 rezultatyvius perdavimus bei 3 atkovotus kamuolius.

Mikroskopinių „Žalgirio“ vilčių pakovoti dėl kelialapio į ketvirtfinalį tai neišgelbėjo, bet geriau jau vėliau negu niekad.

Tą patį principą kauniečiai pritaikė ir antradienio rungtynėse, po pirmosios jų dalies atsilikę 10 taškų skirtumu, bet šovę pirmyn po pertraukos ir laimėję 96:86.

Anot L. Lekavičiaus, komandą gerąją prasme detonavo trenerio Martino Schillerio riksmai rūbinėje.

„Pradėjome sunkiai, manau, išmušė iš vėžių įdomi varžovų gynyba. O patys gynėmės prastai, lyg be motyvacijos. Treneris tuomet šiek tiek pakėlė balsą, turbūt to mums ir reikėjo. Taktikos nė kiek nepakeitėme, žaidėme taip pat, tiesiog reikėjo spyrio į užpakalį. Treneris ir davė tos energijos“, – sakė pagrindinis dvikovos Kaune herojus.

O pats jis virto neįmenamu galvosūkiu tiesioginiam M. Schillerio oponentui.

ALBA vairininkas Aito Garcia Renesesas po mačo su kreiva šypsenėle lūpose tyrinėjo statistikos protokolą, pirštu baksnodamas į 16 pataikytų varžovų tritaškių iš 24 bandymu.

„Žalgiris“ pataikė turbūt aukščiausiu procentu šiais metais, o kai kam jis galbūt buvo apskritai geriausias gyvenime. Aišku, pirmiausia kalbu apie L. Lekavičių, kuris šiandien sumetė visus 5 tolimus metimus. To mes tikrai nesitikėjome“, – neslėpė 74-erių ispanas, kuris yra vyriausias tarp visų Eurolygos klubus treniruojančių kolegų.

Lukas Lekavičius prieš ALBA. Statistika

4 iš 4 susvaidė Karolis Lukošiūnas, 3 iš 5 pridėjo Thomasas Walkupas, ir žalgiriečiams neprireikė nė etatinių lyderių Mariaus Grigonio bei Joffrey Lauvergne'o įprastų vidurkių.

Nutolo nuo jo ir L. Lekavičius – tik į teigiamą pusę. Nors pats tikino, jog gimimo diena aikštėje dažniausiai jam nebūna laiminga.

„Prisimenu keletą blogų pasirodymų per savo gimtadienį. Todėl šiandien stengiausi mažiau apie tai galvoti, mažiau atrašinėti į žinutes ir susikaupti vien rungtynėms, – sakė gynėjas. – Kai įkrenta pirmi metimai, rankos visada atsiriša. Pasitikėjau savimi, ir viskas sukrito.“

Netradicinį ramstį „Žalgiris“ atrado ir po krepšiu. Jei L. Lekavičius pataikė visus 5 tritaškius, Martinas Gebenas identiškai atakavo iš dviejų taškų zonos.

Dėl koronaviruso nežaidžiant Augustine'ui Rubitui, atsarginis ekipos vidurio puolėjas rungtyniavo ilgiausiai šiame sezone (16 min.), pelnė 12 taškų, atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Visa tai virto rekordiniais 26-erių krepšininkui 23 naudingumo balais.

„Labai smagu vėl pajusti pergalės skonį. Gavau galimybę daugiau žaisti, parodyti save, būti naudingas komandai. Labai džiaugiuosi, kad pavyko tai padaryti ir prisidėti prie pergalės“, – komentavo M. Gebenas.

Tuo metu Th. Walkupas žadėjo, kad pastaroji nebus paskutinė šiame Eurolygos sezone.

Trečius metus Kaune rungtyniaujantis amerikietis prisiminė 2018-2019 metų reguliarųjį sezoną, kurį „Žalgiriui“ pavyko užbaigti šešiomis pergalėmis paeiliui.

„Viena šios komandos stiprybių yra patirtis – daugelis vaikinų jau nemažai metų žaidžia Eurolygoje, o keturi ar penki likę „Žalgiryje“ nuo tų laikų, kai prieš dvejus metus stebuklingai patekome į atkrintamąsias. Nors šįkart tai nebepavyks, tikrai nepamiršome, kad esame komanda, kuri nenustoja kovoti iki paskutinės sekundės“, – kalbėjo gynėjas.

"Žalgiris" - ALBA. Rungtynių statistika

Ketvirtadienį kauniečiai keliaus į Vokietiją ir mes iššūkį Miuncheno „Bayern“, o reguliarųjį sezoną užbaigs balandžio 8 d. dvikova su Atėnų „Panathinaikos“.

ALBA penktadienį priims „Valencia“ krepšininkus.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)