Kauno „Žalgiriui“ (11/16) nepavyko pratęsti sėkmingos atkarpos Eurolygoje. Andrea Trinchieri auklėtiniai Nemuno saloje 76:95 nusileido Pirėjo „Olympiakos“ (16/11).

Tai buvo pirmoji Lietuvos čempionų nesėkmė Eurolygos namų rungtynėse, kuomet ekipos vairą perėmė italas.

Varžovai iš Graikijos nuo kauniečių atitrūko trečiajame ketvirtyje, kurį svečiai laimėjo 11 taškų skirtumu (17:28).

Ši nesėkmė stipriai sumažina kauniečių galimybes kautis dėl patekimo į Eurolygos įkrintamąsias. 16-ąjį pralaimėjimą patyręs „Žalgiris“ dalijasi 13-15 pozicijas.

Po pralaimėjimo „Žalgirio“ gynėjas Keenanas Evansas buvo nusivylęs rungtynėmis.

„Tai buvo prastos rungtynės – mes nebuvome jose. Varžovai jautė gerą ritmą, trečiajame kėlinyje pataikė tritaškius ir uždarė rungtynes. Darėme daug klaidų ir nebuvo pakankamai geri, jog laimėtume šias rungtynes“, – mintimis apie nesėkmę dalijosi amerikietis.

Krepšininkas iš Teksaso minėjo, kad ilga pertrauka be rungtynių turėjo įtakos susitikimui.

„Sunku yra žaisti rungtynes po tokios pertraukos. Dalis komandos išvyko į rinktinę, kiti skyrė laiko poilsiui. Tačiau tai negali būti pasiteisinimas, turime geriau komunikuoti aikštėje. Žinojome, kad į Kauną atvyksta gera komanda ir tam turėjome būti geriau pasirengę“, – apie ekipą išmušusią rinktinių pertrauką kalbėjo kauniečių lyderis.

Žalgirietis kritiškai žvelgė į savo pasirodymą šiose rungtynėse bei atskleidė kaip praleido laiką be rungtynių.

„Pats nebuvau geriausios savo formos, sužaidžiau blogas rungtynes. Pertraukos metu turėjau kelias laisvas dienas, o vėliau kartu su komandos draugais treniravausi“, – tęsė K. Evansas.

Sudėtingas rungtynes turėjo Laurynas Birutis, bet K. Evansas žvelgė į bendrą komandos portretą.

„Visi gali turėti blogą dieną, o šiandien tokia ištiko visai komandai. Nebuvo taip, kad Laurynas vienas žaidė blogai. Prastai atrodėme visi“, – komentavo žalgirietis.

Amerikietis teigė, kad komandai dabar yra svarbu mokytis iš padarytų klaidų.

„Turime mokytis iš klaidų – reikia žaisti agresyviau ir būti fiziškesniais. Negalime leisti geroms komandoms pasijausti patogiai. Eisime analizuoti rungtynių ir stengsimės ištaisyti klaidas“, – kalbėjo jis.

Pabaigoje amerikietis džiaugėsi, jog komandą nuostabiai palaikė klubo sirgaliai.

„Atmosfera buvo nuostabi, visuomet smagu čia žaisti. Sirgaliai laukė šių rungtynių. Gaila, kad negalėjome jiems padovanoti pergalės“, – „Žalgirio“ sirgaliais džiaugėsi gynėjas.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)