Vilniaus „Siemens“ arenoje šeimininkavę „Neptūno“ krepšininkai iš sostinės iškeliavo puikios nuotaikos – pasiekta efektinga pergalė 99:86.

Iki šio mačo vidutiniškai po 84 taškus per LKL rungtynes rinkę klaipėdiečiai sostinėje pranoko patys save, o pirmais smuikais svečių gretose griežė Edgaras Želionis (25 taškai), Jerry Johnsonas (19 taškų) ir Renaldas Seibutis (17 taškų).

„Labai džiaugiamės šia pergale – turėjome sunkias Čempionų lygos rungtynes Prancūzijoje (Strasbūro SIG komandai trečiadienį pralaimėjo po pratęsimo ir pasitraukė iš turnyro, – Krepšinis.lt), tik gerai ten žaidėme 36 minutes, o čia Vilniuje – visas 40 minučių. Dėl to ir galutinis rezultatas geras.

Komandos viduje buvo visokių emocijų, bet šitos pergalės mes nusipelnėme. Iš esmės net ir po nesėkmės Prancūzijoje jautėmės neblogai – svarbiausia buvo atstatyti fizines jėgas, nes nesame jauna komanda. Šeštadienį per treniruotę žaidėjai dar nebuvo „švieži“, bet per pastarąją naktį visi jau buvo atgavę jėgas“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis.

„Šį kartą aikštėje dominavo puolimas. O gynyboje vilniečiai žino mūsų silpnas vietas, mes – jų. Pavyko jomis pasinaudoti, atakavome varžovų gynėjus, atakavome „pikenrolus“. Buvau išsigandęs, kai E. Želionis gavo greitą antrą pražangą. Bet jis jau įgavęs patirties, todėl anksti neiškrito. Puolime Edgaras žaidžia labai gerai, gynyboje dar galėtų pasitempti, bet iš esmės esu juo labai patenkintas“, – tęsė uostamiesčio ekipos strategas.

Tuo metu R. Kurtinaičio nuotaika buvo radikaliai priešinga.

„Gynėmės labai prastai, ypač pirmą kėlinį. Blogai gynėmės tiek individualiai, tiek „pikenrolų“ gynyboje. Ruošėmės tam visą savaitę, bet neįvykdėmė daugelio dalykų, ką buvome suplanavę.

Koncentravomės į Želionį, Johnsoną, Seibutį, tačiau visi jie būtent ir surinko taškus, – apgailestavo R. Kurtinaitis. – Varžovai mus pranoko visais komponentais – energija, žaidimo perpratimu, metimais. Jie dominavo, tiesiog labiau norėjo laimėti ir laimėjo.“
Aš jau esu kalbėjęs, kad man nesuprantama, kaip per 20 minučių žaidėjas aikštėje neatkovoja nė vieno kamuolio. Puolime Mavrokefalidis atrodo gerai, tačiau aš tikrai norėčiau, kad jis mums daugiau padėtų gynyboje ir kovoje po lenta dėl kamuolių.
Rimas Kurtinaitis

Po šių rungtynių „Lietuvos rytas“ turnyro lentelėje lieka antras (21/5), tačiau trečioje vietoje esantis „Neptūnas“ (20/6) sostinės krepšininkams jau alsuoja į nugarą ir atsilieka tik viena pergale.

R. Kurtinaitis prisipažino, kad nesėkmė sugadino nuotaiką, sumenko ir viltys, kurios nedrąsiai buvo puoselėtos ekipos viduje. Du kartus iš eilės nugalėję lyderį Kauno „Žalgirį“ (23/3), vilniečiai ėmė galvoti ir apie tai, kad reguliariojo sezono turnyro lentelėje dar pakovos dėl pirmosios pozicijos.

„Prieš šias rungtynes mes negarsiai kalbėjome, kad turime galimybes pakovoti dėl pirmos vietos reguliariajame sezone. Na, po šio pralaimėjimo tie šansai nutolsta. Pralaimėjome, bet dabar turime sugrįžti į ritmą. Ir negaliu kaltinti žaidėjų, šiandien tiesiog buvome tokie, kokie buvome“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

LKL turnyro lentelė

Paskutinį sykį LKL čempionate vilniečiai buvo suklupę dar lapkričio 18-ąją ir tąsyk pralaimėjo ne kam kitam, o „Neptūnui“ – tą kartą išvykoje 81:76. Visgi tuomet Klaipėdos ekipa dar buvo kitokia. Į Vilnių tuo metu nebuvo persikėlę Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas, „Neptūno“ marškinėlius dar vilkėjo ir lyderis Juanas Palaciosas.

Anot K. Maksvyčio, tuometinė „Neptūno“ komanda buvo stipresnė už dabartinę.

„Mano subjektyvia nuomone, ta sudėtis buvo stipresnė už dabartinę. Tačiau džiaugiuosi, kad žaidėjai susikoncentravo. Tikuosi, žaidėjai dar pasitemps. Netrūksta nestabilumo, bet paskutinės kelios rungtynės buvo geros. Tikiuosi, rotaciją praplės ir naujokas (sekmadienį į Lietuvą atskrido 206 cm ūgio amerikietis Jameelas McKay, – Krepšinis.lt), nes dabar esame labai priklausomi nuo Želionio ir Simo Galdiko“, – teigė „Neptūno“ strategas.

Buvę „Neptūno“ žaidėjai Butkevičius ir Girdžiūnas šiose rungtynėse „Lietuvos ryto“ gerbėjų savo žaidimu nepradžiugino, tačiau R. Kurtinaitis nebuvo linkęs jų kritikuoti ir gūžtelėjo pečiais atsakydamas į klausimą, ar klaipėdiečiai „neperdegė“ kovodami prieš savo buvusią ekipą.

„Jie žaidė, kaip žaidė. Na, Arnas taškų nepelnė, bet gerai gynėsi. Mindaugas gal ir jaučia kažkokius nepatogumus – jis nebuvo toks, koks galėjo būti. Bet šiandien visi buvome tokie, kokius matėte“, – tvirtino krepšinio specialistas.

Kiek daugiau kritikos sulaukė aukštaūgis graikas Loukas Mavrokefalidis, kuris per 17 min. aikštėje surinko 16 taškų, bet po lenta nesugriebė nė vieno kamuolio. Apskritai kovą po lenta varžovams „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 19-35.

„Aš jau esu kalbėjęs, kad man nesuprantama, kaip per 20 minučių žaidėjas aikštėje neatkovoja nė vieno kamuolio. Puolime Mavrokefalidis atrodo gerai, tačiau aš tikrai norėčiau, kad jis mums daugiau padėtų gynyboje ir kovoje po lenta dėl kamuolių“, – pripažino R. Kurtinaitis.

Kada į rikuotę sugrįš kitas komandos aukštaūgis, traumuotas Egidijus Mockevičius, R. Kurtinaitis atsakyti negalėjo. „Čia jau reikia klausti medikų, kol kas jis nesitreniruoja“, – tvirtino treneris.

Šį sezoną LKL čempionate Vilniaus ir Klaipėdos komandos tarpusavyje žaidė trečią sykį. Du iš trijų kartų laimėjo „Neptūnas“. Nugalėti vilniečiams pavyko tik sezono pradžioje, spalio 14 d. Vilniuje 92:79.

Kitas LKL rungtynes abi komandos žais kovo 24 d. „Neptūnas“ išvykoje susirems su Utenos „Juventus“, o „Lietuvos rytas“ taip pat išvykoje – su „Šiauliais“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)