Ketvirtfinalyje „BC Wolves“ 83:72 patiesė Salonikų „Aris“ krepšininkus.

Kovoje dėl bilieto į finalą R. Kurtinaičio auklėtiniai koja kojon žengė su varžovais (43:43), tačiau po didžiosios pertraukos Bulgarijos vicečempionai surengė įspūdingą spurtą 0:21.

Nors paskutiniame kėlinyje į šturmą pakilę „vilkai“ su tolimų Kristupo Žemaičio tritaškių papliūpa sugebėjo sumažinti skirtumą iki 5 taškų (72:77), tačiau išplėšti pergalės nepavyko.

Pats R. Kurtinaitis prisipažino tikėjęsis kitokios atrankos turnyro baigties.

„Galvojau, viskas bus kitaip. Ta pergalė prieš stiprią Salonikų „Aris“ komandą žadėjo mums gerą ateitį.

Ašku, gaila, kad truputėlį neįvertinome varžovų. Nesakyčiau, kad neįvertinome, paprasčiausiai tokia situacija, kad vakare žaidėme prieš „Aris“ ekipą, o kitą dieną laukė mūsų varžovai, kurie neturėjo išvakarėse rungtynių.

Čia ir buvo esminė problema – nebeturėjome tos energijos, kuria pasižymime. Labai prastai pradėjome rungtynes. Gerai tai, kad po pralaimėtos atkarpos 0:21 sugebėjome grįžti į rungtynes ir likus 4-ioms min. atsilikome 5-iais taškais.

Deja, nepavyko laimėti ir dvikovos pabaigoje varžovai buvo stipresni. Kaip vertinu? Aišku, negatyviai. Tikėjomės patekti į FIBA Europos taurės turnyrą. Bet įvyko tas, kas įvyko.

Daug nesėkmės priežasčių, tiek laiko stoka, tiek informacijos, bet pagrindinė – nesužaidėme taip, kaip galėjome sužaisti“, – teigė R. Kurtinaitis.

Trečiame kėlinyje kritus „Wolves“ į duobę, ekipai nepadėjo ir dvi R. Kurtinaičio minutės pertraukėlės.

„Tikėjausi, kad tos pertraukėlės padės stabilizuoti padėtį, padariau pora keitimų, bet tai nepadėjo.

Nors grįžome į rungtynes, tačiau varžovams leidome per daug atitrūkti.

Komanda jauna, nesužaidė eilė mūsų krepšininkų taip, kaip aš tikėjausi. Dar yra daug klaustukų“, – tvirtino R. Kurtinaitis.

Tiesioginį kelialapį į grupių etapą iškovos atrankos finalo laimėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją