Kazio Maksvyčio auklėtiniai (3/3) sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje 88:91 nusileido Vilerbano ASVEL (1/5).

Žalgiriečiams nepavyko atsitiesti po praėjusią savaitę patirtos nesėkmės prieš Valensijos „Basket“.

Po rungtynių mintimis apie jas pasidalino „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas.

„Nemanau, kad reikia kalbėti apie ketvirtąjį kėlinį. Esmė – visos rungtynės ir mūsų gynyba. Jeigu žinome ir kalbame, kad varžovai turi naują, emocingą trenerį, suteikia laisvės, improvizacijos, vadinasi, tai yra puolimo komanda.

Žinojome, jog susikursime daug gerų metimų, tikėjomės tokių rungtynių. Gynyba mus žeidė visas rungtynes ir prie savų žiūrovų praleidome per daug taškų“, – rungtynes komentavo kapitonas.

E. Ulanovo nuomone, ne puolimu rungtynes pralaimėjo šeimininkai.

„Mes susikūrėme metimus, rungtynių pabaigoje nesėkmę nulėmė smulkmenos: pražangas padarėme ne ten, kur reikėjo, nesportinė pražanga labai ne laiku. Tam tikrais momentais galėjome būti agresyvesni, naudoti daugiau prasiveržimų, kadangi varžovai turėjo tris komandines pražangas.

Šį vakarą mes pasitikėjome tritaškiais, todėl žaidime dingo geresnis kamuolio judėjimas, nuolat žiūrėdavome į vieną žaidėją, kuris bando priimti sprendimus. Žaidžiant tokiu stiliumi vieną kartą gali pasisekti, o kitą kartą – ne. Šios smulkmenos buvo ne mūsų pusėje“, – apie nesėkmingai susiklosčiusias rungtynes tęsė žalgirietis.

Kalbėdamas apie tai, kas komandai nepavyko, kapitonas išskyrė Youssoupha Fallo pavardę.

„Y. Fallui leidome per lengvai priimti kamuolį, ypatingai, pirmoje pusėje. Kiek kartų mes jį baudėme gynyboje, tiek kartų jis atsakydavo tuo pačiu kitoje aikštės pusėje. Prieš jį gynyba tikrai nesuveikė. Strigome pikenrolo gynyboje.

Per pasyvi buvo mūsų gynyba, trūko didesnio rankų aktyvumo, patrukdymo varžovams perduodant kamuolį. Per lengvai leidome varžovams judinti kamuolį. Jie turi tokius žaidėjus, kaip Nando De Colo, Charlesas Kahudi. Tai patyrę žaidėjai, jeigu jiems leisi žaisti laisvai, tuomet tuos taškus jie susirinks“, – pralaimėjimo priežastis dėstė kapitonas.

Žalgiriečiai patyrė antrą nesėkmę Eurolygoje paeiliui.

„Skaudus pralaimėjimas. Visas šis sezonas yra sudėtingas. Jeigu ir laimime, tai didelio pozityvo tos pergalės neatneša. Darome labai daug klaidų, norėtųsi žaisti geriau, išvengti tokių vaikiškų klaidų, kontroliuoti žaidimo ritmą.

Šie dalykai stipriai kerta mums šį sezoną ir niekaip nededame žingsnio į priekį“, – teigė E. Ulanovas.

Žalgiriečiai lemiamoje atakoje galėjo išplėšti pergalę, bet Keenano Evanso tritaškis ir Edgaro Ulanovo dviejų taškų vertės metimas skriejo pro šalį. Po rungtynių kapitonas teigė, jog buvo galima sužaisti kitaip.

„Galėjome sužaisti agresyviau. Galėjau ir aš sužaisti agresyviau, bet dabar lengva apie tai kalbėti. Varžovai turėjo tris komandines pražangas ir galėjome ieškoti daugiau kontakto. Bet kokiu atveju sprendimą reikėjo priimti ir jokiais būdais negalima dvejoti“, – lemiamas sekundes komentavo puolėjas.

Pirmoje rungtynių pusėje 16 taškų žalgiriečiams pelnęs Keenanas Evansas po pertraukos sustojo ir rungtynes baigė su 19 taškų savo sąskaitoje. Kapitonas turėjo tam paaiškinimą.

„Po pertraukos varžovų gretose mažiau rungtyniavo Y. Fallas. K. Evansas stipriai baudė jo žemą gynybą pikenrolo situacijose. Po pertraukos varžovai pradėjo keistis ginamaisiais. Leido mesti iš toli. Įprastai K. Evansas pataiko.

Žinoma, 40 minučių laikytis ant vieno žaidėjo nėra lengva, galbūt pakirto nuovargis. Puolime Keenanas buvo mūsų lyderis, o gynyboje, kaip ir visa komanda, turėjo problemų“, – K. Evanso pasirodymą komentavo puolėjas.

Dimša: kartojasi tos pačios problemos


Nuo antrosios nesėkmės namuose paeiliui Lietuvos čempionų neišgelbėjo asmeninį rezultatyvumo rekordą Eurolygoje pakartojęs Tomas Dimša, pataikęs pirmus 5 savo tritaškius ir sukaupęs 21 tašką.

Įdomu, jog lygiai prieš metus gynėjas buvo analogiškai pasižymėjęs žaidžiant su tuo pačiu ASVEL.

„Prasta gynyba, leidome varžovams naudotis jų stiprybėmis, svečiai mus baudė, o mes per dažnai klydome, dar daug kur yra tobulėti“, – pripažino gynėjas.

Iki šio mačo ASVEL Eurolygoje, skaičiuojant ir praėjusio sezono rungtynes, iš viso fiksavo 18 pralaimėjimų seriją, ar galėjo žalgiriečius suklaidinti varžovų turnyro lentelės situacija?

„Nemanau, kad kas žinojo tai, ir nemanau, kad tai turėjo įtakos.

Jau ne pirmose rungtynėse kartojasi tos pačios problemos. Žinojome, kad T. Luwawu-Cabarrot veržiasi į kairę ir mes jam leidome tą daryti, jis mus baudė.

Taip pat Youssoupha Fallas lengvus taškus suvertė. Kol kas darome per daug klaidų“, – reziumavo žalgirietis.

Praėjusiais metais „Žalgiris“ garsėjo savo gynyba, nors komandoje liko didžioji dalis žaidėjų, šiemet – nieko panašaus.

Ketvirtadienį vakare tai buvo ketvirtosios Kauno ekipos rungtynės, kada ji praleido daugiau nei 80 taškų.

„Turėtume žaisti nuo gynybos, o dabar praleidžiame virš 80 taškų. Bet tai klausimas treneriui, kaip sugrąžinti tą praėjusio sezono mentalitetą“, – teigė T. Dimša.

Statistika

Jau sekmadienį „Žalgirio“ laukia nelengva viešnagė į sostinę – LKL grandų derbis su „Rytu“.

„Visi žinome, ką reiškia šis mačas. Tai labai svarbios rungtynės. Turime atiduoti viską. Jei į kai kuriuos LKL mačus anksčiau pažiūrėdavome pro pirštus, to negali būti sekmadienį“, – pridūrė „Žalgirio“ gynėjas.

Artimiausias Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais Stambule, kauniečiai susigrums su „Anadolu Efes“ pajėgiomis.

Tiesa, prieš šias rungtynes sekmadienį žalgiriečių laukia pirmoji LKL grandų akistata Vilniuje prieš „Rytą“.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)