Taip apmaudą liejo treneris Darius Maskoliūnas.

Kai likus 2 sekundėms iki rungtynių pabaigos svečių puolėjas Sharrodas Fordas prametė antrą baudos metimą, „Siemens arena“ akimirkai patikėjo, kad brautis į kitą Eurolygos etapą „Lietuvos rytas“ galės tiesiausiu keliu.

Tačiau tuomet trenkė žaibas iš giedro dangaus: Leonas Radoševičius nesugriebė kamuolio, prie kurio pirmasis prišoko 191 cm ūgio „Brose Baskets“ gynėjas Johnas Goldsberry ir aidint finalinei mačo sirenai pelnė dvitaškį, sugriovusį vilniečių viltis paskutiniame grupių etapo ture patiems būti savo likimo kalviais. Nors arbitrai dėl visa ko dar peržiūrėjo vaizdo pakartojimą, jų verdiktas buvo aiškus – taškai įskaityti.

Tai buvo tik ilgos „Lietuvos ryto“ klaidų virtinės atomazga. D. Maskoliūnas įsiūtį sukėlė ir paskutinė jo auklėtinių ataka, kurią išmesdamas kamuolį iš užribio pradėjo Mindaugas Katelynas, o užbaigė prie baudų metimų linijos stojęs ir vieną baudą prametęs L. Radoševičius.

„Kamuolys iš užribio privalėjo būti išmestas Janiui Blūmui arba Renaldui Seibučiui – jokiu būdu ne L. Radoševičiui. Išmetantis žaidėjas žinojo, ką reikia daryti, nes prieš tai per minutės pertraukėlę viskas buvo nubraižyta ant lentos. Paskui sekė R. Seibučio pražanga – buvo kontaktas ar ne, bet teisėjai sušvilpė.

Tikėjomės, kad Sh. Fordas prames bent vieną metimą – specialiai paprašiau minutės pertraukėlės, kad dar labiau išmuštume jį iš vėžių. Taip ir atsitiko, o tuomet tereikėjo padaryti menkniekį – atsitverti visus penkis varžovus ir atkovoti kamuolį, bet... Niekaip šį sezoną neprisijaukiname fortūnos“, – dūsavo D. Maskoliūnas.

Dėl fatališkos dvikovos pabaigos „Lietuvos rytas“ gali kaltinti tik save – ketvirtajame kėlinyje vilniečiai turėjo daugybę progų pabėgti nuo oponentų ir nedirginti nervų paskutinėmis akimirkomis. Tačiau penktadienį Lietuvos vicečempionų snaiperiams krepšys buvo tarsi užrištas. Kartu komanda pataikė vos 21 proc. tritaškių ir tik 47 proc. dvitaškių.

„Žaidimas buvo nervingas, nepataikėme baisiai daug metimų atakuodami laisvi. Varžovai nusprendė rizikuoti ir provokuoti mus tokiam žaidimui. Nieko negaliu pasakyti, kai metikai nepataiko būdami laisvi. Mums pritrūko balanso – sakėme žaidėjams, kad dažniau ieškotų kelių po krepšiu, bet ten pristigome jėgos“, – mačą komentavo D. Maskoliūnas.

Kur kas ramesnis spaudos konferencijoje po rungtynių pasirodė Bambergo klubo vairininkas Chrisas Flemingas, nors ir negailėjo karčių žodžių dėl saviškių žaidimo.

„Akivaizdu, kad šeimininkai šiandien žaisdami įdėjo daugiau ernegijos ir emocijų, todėl nusipelnė pergalės. Tiesą sakant, ne taip dažnai pasitaiko situacijų, kai žaidi taip blogai, ir vis tiek po mačo dar turi kuo pasidžiaugti, rasti pozityvo. Mums buvo labai svarbu pasiekti, kad paskutiniame ture galėtume patys kontroliuoti savo likimą. Žinome, kad nesame TOP-16 lygio komanda - mums reikia gerokai sustiprėti“, – kalbėjo amerikietis.

„Lietuvos rytui“ nesugebėjus atsirevanšuoti „Brose Baskets“ daugiau nei 6 taškais už pralaimėjimą išvykoje pirmame rate, Vilniaus ekipai po savaitės nepakaks svečiuose įveikti Stambulo „Bešiktaš“ klubą. Lietuvos vicečempionams taip pat būtina Belgrado „Partizan“ komandos pergalė prieš „Brose Baskets“ Bamberge. Tokiu atveju, vilniečiai ir serbai surinktų po tris pergales, bet „Lietuvos rytas“ pakiltų į ketvirtą vietą D grupėje dėl geresnio tarpusavio rungtynių taškų skirtumo.

„Sunku prognozuoti, kas bus rungtynių Bamberge favoritas. Aišku, „Brose Baskets“ turės privalumų, nes žais namuose, bet nemanau, kad „Partizan“ atvažiuos ten pasiduoti, nes jie dar irgi turi vilčių. O mums reikia žiūrėti savęs ir laimėti Stambule. Dėl to, jog „Bešiktaš“ jau turi kelialapį, turkai gali kažkiek atsipalaiduoti, bet neabejoju, kad pasistiprinę dviem naujokais jie rimtai kausis dėl pergalės“, – padėtį finišo tiesiojoje apžvelgė D. Maskoliūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)