Per visą susitikimą nė karto nepirmavę šeimininkai vis dėlto turėjo galimybę laimėti, tačiau lemiama ataka nebuvo sėkminga, o pratęsime dominavo svečiai.

„Manau, kad daug ko neįvykdėme, daug ką buvo suplanavę, bet neįvykdėme. Treneris jau rungtynių metu sakė, kad dauguma atakų pradėdavome nežinodami, ką darome. Buvo toks lengvas chaosėlis žaidime. Manau, tai ir atsiliepė.

Žinoma, jie žaidė agresyviai, agresyviai gynėsi, bandė mus išmušti iš tų vietų, kur mes norėjome priimti kamuolius ir tas jiems pavyko (…). Be abejo, taip neturėjo būti. Tada mes pradėjome skubėti. Kai kažkas žino derinį, kažkas nežino derinio, tai ir būna toks dalykas, kad žaidžiame ne savo žaidimą, o taip, kaip jie nori“, – teigė P. Jankūnas.

„Labai skaudi nesėkmė. Visas rungtynes buvo arti, o pergalę tokiose rungtynėse lemia smulkmenos ir detalės. Strigome puolime, strigome jų gynyboje. Bet kokiu atveju, trūko tik vieno tikslaus metimo, trūko dviejų taškų ir mes galėjome laimėti rungtynes“, – pridūrė Thomas Walkupas.

Ketvirtą ketvirtį kauniečiai laimėjo 10 taškų skirtumu (26:16), tačiau pratęsime savo sąlygas jau diktavo katalonai.

„Gal ir pritrūko jėgų. Aaronas, išėjęs trečio kėlinio pabaigoje, žaidė iki pat rungtynių pabaigos. Jis tikrai pagyvino žaidimą ir pakreipė rungtynių eigą. Manau, būtent jo dėka mes juos prisivijome ir išlyginome žaidimą. Vėliau vėl įvyko nesusikalbėjimas, derinio nežinojimas. Būtent ir pritrūko vieno metimo“, – kalbėjo P. Jankūnas.

„Ketvirtame kėlinyje žaidėme su didele energija ir tai leido sugrįžti į rungtynes, tačiau viską nubraukė kelios klaidos. Nemanau, kad pratęsime mums pritrūko jėgų. Pasikartosiu, kad vėlgi viską lėmė detalės. Skaudu, kad pralaimėjome, tačiau esame gerame kelyje. Turime padaryti išvadas ir judėti tolyn“, – teigė T. Walkupas.

Komandos kapitonas pripažino, kad ne pagal planą vyko ir paskutinė ketvirtojo kėlinio ataka, galėjusi lemti „Žalgirio“ pergalę.

„Kažkas nepavyko, jei neįmetėme. Taip, turėjo būti žaidžiamas derinys, bet išėjo toks dalykas... Bet kokiu atveju, Brandonas išmetė visai neblogą metimą, bet ką jau padarysi“, – apgailestavo P. Jankūnas.

Dabar „Žalgirio“ laukia dviguba Eurolygos savaitė – trečiadienį mūšis svečiuose su Maskvos CSKA, o penktadienį – namuose su Maskvos srities „Chimki“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)