Vis dėlto net ir paprastai sveiko įžūlumo stokojantys lietuviai kartais įkaista taip, kad išlydo ir vieną kitą rekordą.

Būtent taip nutiko antradienį Atėnuose, kur svarbiose FIBA Čempionų lygos TOP-16 etapo rungtynėse tiesiog sužvėrėjo šiaip jau kuklumo įsikūnijimu laikomas Mindaugas Kuzminskas.

Mače, kuris dėl saugumo sumetimo vyko prie tuščių tribūnų, Kuziai tam, kad užsikurtų, įkvėpimo iš fanų neprireikė. Tiesa, jis įsibėgėjo lėtai: per pirmą susitikimo pusę sukrapštė tik 4 taškus (per antrąją – net 36-is). Po trijų kėlinių jo kraityje tebuvo 8-i taškai, bet per ketvirtą ketvirtį veteranas pridėjo 13, o per tris pratęsimus – dar 19 taškų.

Iš viso nuo atsarginių žaidėjų kėdžių kilęs 34-erių metų Lietuvos rinktinės puolėjas sušveitė net 40 taškų (11/19 dvitaškių, 3/9 tritaškiai, 9/11 baudos) ir su kaupu pagerino karjeros rezulatyvumo rekordą bei finišavo su 36 naudingumo balais.

Nors AEK (0-4) pralaimėjo trilerį Holono „Hapoel“ (2-2) ekipai – 108:112 (18:15, 20:21, 19:25, 20:16; 13:13; 10:10; 8:12), M. Kuzminskas bent jau ant savęs pykti neturėjo, dėl ko, tačiau nedžiūgavo ir dėl kosminio savo paties vakaro.

„Nėra čia, ką daug pasakyti. Kai turi galimybę pribaigti oponentą, tai ir turi padaryti, o ne atsipalaiduoti. Mes pasielgėme priešingai. Pratęsimo metu buvome atitrūkę 10 taškų skirtumu, bet jo neišlaikėme. Galiausiai pralaimėjome rungtynes dėl savo nepateisinamų klaidų pabaigoje“, – sakė buvęs Niujorko „Knicks“ narys.

Atėnų krepšininkai buvo labai arti pergalės antrojo pratęsimo pabaigoje, kai likus žaisti dvi minutes pirmavo 100:90. Visgi „Hapoel“ išsigelbėjo ir eliminavo AEK iš tolesnės kovos.

Nepaisant liūdnos komandai baigties, M. Kuzminskas įsiveržė į garbingą išrinktųjų klubą ir atsidūrė tarp penkių visų laikų rezultatyviausius pasirodymus tarptautinėje arenoje surengusių lietuvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)