Vilniečiai puikiai laikėsi pirmoje rungtynių dalyje, po kurios pirmavo 43:35, bet jų statistiką pagadino 15:24 pralaimėtas trečias ketvirtis. Paskutinės žaidimo atkarpos metu „Rytas“ ne kartą buvo pavijęs „Uniks“, tačiau skylėta gynyba ir oponentų meistriškumas neleido padėti paskutinio žingsnio link pergalės.

„Buvo labai gerų epizodų, taktikos prasme 30 ar daugiau minučių sužaidėme tikrai gerai. Bet iš anksto žinojome, kad rungtynių pabaigoje turėsime problemų dėl energijos – vieni žaidėjai sirgo, gėrė antibiotikus, kiti negalėjo normaliai treniruotis dėl traumų. Galiausiai nuovargis kišo koją: pasipylė taktinės klaidos, nesugebėjome laiku prasižengti, leidome varžovams pelnyti per daug „pigių“ taškų“, – apgailestavo D. Adomaitis.

Pastarąją savaitę ligos kankino pirmo tarpusavio mačo Kazanėje herojų Deividą Sirvydį ir naujoką Roką Stipčevičių.

Antradienį „Siemens“ arenos šeimininkams puolant tradiciškai daugiausiai iniciatyvos ėmėsi D.J. Seeley, pelnęs 19 taškų, tačiau suklydęs 6 kartus. Gynėjui neblogai talkino aukštaūgiai – Martynas Echodas surinko 14, Dominique'as Suttonas – 13 taškų.

Pastarajam energijos tikrai netrūko iki pat pabaigos. Kartais protas net nespėdavo paskui kojas, ir D. Suttonas sužaisdavo taip, lyg rimtai tikėtų prieš mačą ištartais savo žodžiais, jog Europoje jo uždengti negali niekas.

Prasidėjus rungtynių paskutinei minutei puolėjas atkovojo kamuolį po savo krepšiu ir vienas pats nulėkė į kontrataką, kuri baigėsi klaida kitoje aikštės pusėje. Priartėti prie „Uniks“ vieno metimo atstumu galėjęs „Rytas“ paleido paskutinę progą išsigelbėti.

„Labai blogas sprendimas, – apie D. Suttono bandymą pakartoti dabartinio klubo sporto direktoriaus Lino Kleizos jaunystės laikų manevrą atsiliepė D. Adomaitis. – Dėl gynėjų sveikatos problemų, buvome sutarę, kad kartais atakas pradėti galės ir mūsų mobilūs „ketvirti numeriai“ – D. Suttonas, Eimantas Bendžius. Bet tik ne tokioje situacijoje. Faktas, kad D. Suttonas yra individualiai stiprus žaidėjas. O kad jis taip savimi pasitiki – ir gerai, ir blogai.“

Puolant naudingai į ekipos žaidimą įsitraukė R. Stipčevičius, kurio sąskaitoje – 11 taškų ir 2 rezultatyvūs perdavimai. Be to, žemiausias komandos žaidėjas (186 cm) atkovojo 5 kamuolius.

Tačiau R. Stipčevičiaus silpnybę apnuogino po pertraukos įsismaginęs ir sezono rungtynes sužaidęs Errickas McCollumas, vienas sumetęs 26 taškus. Tiesa, ne ką geriau stabdyti amerikietį sekėsi ir Mindaugui Girdžiūnui.

Vertinant naujoko debiutą Europos taurės turnyre, D. Adomaičiui pliusai visiškai užgožė minusus.

„E. McCollumo taškai – ne tik jo asmeninė atsakomybė. Aišku, gynyba vienas prieš vieną visada lemia daug, bet E. McCollumas šįkart nemažai taškų pelnė ir žaisdamas du prieš du. Blogiausia, kad jam leidome įsijausti, o po to jis pataikė jau ir sudėtingus metimus.

Apie R. Stipčevičių galiu kalbėti tik gerai, jam būnant aikštėje žaidimo kontrolė – geresnė. Patiko ir tai, kaip jis telkia komandą. Visada gerai turėti tokių žmonių. Klijais pirmiausia turėtų būti vietiniai žaidėjai, lietuviai, bet gerai, kad ir užsienietis prisijungia. Tik gaila, kad Rokas nesveikuoja ir negalėjo žaisti visu šimtu procentų pajėgumo“, – komentavo specialistas.

R. Stipčevičius praėjusią savaitę į Vilnių atvyko paaiškėjus, kad kojos trauma už borto dar bent mėnesį paliks komandos kapitoną Chrisą Kramerį.

Klubo vadovybei teko nustumti į šoną ankstesnius planus pastiprinti priekinę liniją sunkiuoju krašto puolėju ir atsidėti įžaidėjo paieškoms. Dabar D. Adomaitis nebepuoselėja didelių vilčių sulaukti naujų papildymų – jo žodžiais, klubo biudžetas nėra beribis, o rezervai buvo išnaudoti gesinant skubius gaisrus.

Tuo metu „Uniks“, kuri dar praėjusią savaitę pirmoji iš Europos taurės turnyro komandų užsitikrino vietą TOP-16 etape, vairininkas Dimitrios Priftis džiaugėsi savo arsenale turintis tiek ginklų, kad jų pakanka ir sunkiam mūšiui laimėti.

„E. McCollumui rungtynės buvo tikrai puikios. Tačiau reikalas tas, kad varžovams rimta grėsmė yra ir Jamaras Smithas, ir Pierria Henry. Tokia įvairovė bet kuriai gynybai smarkiai apsunkina darbą. Tai – kolektyvinių pastangų rezultatas, nors, žinoma, E. McCollumo individualus pajėgumas nekelia abejonių. Ir P. Henry – taip pat, jo perdavimas Trentui Lockettui rungtynių pabaigoje buvo nuostabus“, – kalbėjo graikas.

Kazanės klubui JAV krepšininkai pelnė net 69 taškus, o vienintelis iš rusų taikliu tritaškiu pasižymėjo Antonas Ponkrašovas.

Prieš mėnesį pirmo rato akistatą Kazanėje „Rytas“ pralaimėjo rezultatu 73:86.

Kitas rungtynes vilniečiai lapkričio 21 d. žais išvykoje su Frankfurto „Skyliners“ (Vokietija).

Europos taurės D grupės lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimas, taškai už, taškai prieš, taškų skirtumas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)