Visgi panašu, kad „Lakers“ dugno dar nepasiekė. Žiūrint į šį sezoną, Los Andželo ekipa žaidžia dar prasčiau, nepaisant to, kad grįžo pagaliau visas traumas išsigydęs komandos ikona Kobe Bryantas.

Vis dėlto, šioje situacijoje viskas yra atvirkščiai – 37-erių metų ilgametė „Lakers“ žvaigždė ne tempia savo komandą į priekį, bet traukia ją dar žemiau.

„Lakers“ per 14 šio sezono rungtynių iškovojo vos 2 pergales bei užima paskutinę – penkioliktą – vietą Vakarų konferencijoje. Kaip bebūtų liūdna, K. Bryantas yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl „Lakers“ žaidžia taip prastai.

Visų pirma, veteranas aikštelėje praleidžia net po 30,5 minutės. Basketball-Reference.com rašo, kad per 19 sezonų buvo tik 12 krepšininkų, kurie būdami 37-erių metų ar vyresni vidutiniškai žaidė mažiausiai po 31 minutę.

K. Bryanto žaidimo laiką reguliuoja „Lakers“ vyriausiasis treneris Byronas Scottas. Nežinia, ar jis nenori matyti, ar nemato, kokią žalą jo jaunai komandai daro senolis K. Bryantas.

Per 11 šio sezono rungtynių „juodoji mamba“ įmeta po 15,2 taško, atkovoja po 4,3 kamuolio ir atlieka po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Atrodo, kad kaip tokio amžiaus krepšininkui tokie skaičiai – visai padorūs. Tačiau visa blogybė slypi K. Bryanto pataikymo procentuose.

Kobe įmeta vos 39,8 proc. dvitaškių ir tik 19,5 proc. (!) tritaškių. Pastarųjų metų „Lakers“ žvaigždė per mačą meta net po 7 tritaškius (daugiausiai karjeroje), tačiau įmeta vos po 1,4. Iš viso atakuojantis gynėjas per rungtynes išmeta net po 16,4 metimo – daugiausiai komandoje.

Viską sudėjus, gauname tokį skaičių – vos 31,1 proc. (5,1) visų laikų rezultatyviausio „Lakers“ žaidėjo metimų pasiekia tikslą.

Ypatingai prastai K. Bryantas sužaidė paskutiniame mače su Ouklando „Golden State Warriors“ komanda. Visą karjerą „Lakers“ komandoje rungtyniaujantis amerikietis per 25 minutes pataikė vos 1 metimą iš 14 bandymų (7 proc.) ir surinko 4 taškus. Žinoma, Los Andželas eilinį kartą pralaimėjo (77:111).

Tačiau labiausiai dėl to kenčia ne fanai, ne treneriai, ar komandos rezultatai. Daugiausiai kenčia „Lakers“ jaunimas ir klubo ateitis.

D‘Angelo Russellas, Juliusas Randle‘as, Jordanas Clarksonas, Larry Nance‘as jaunesnysis – šie vyrukai po kelerių metų turėtų griežti pagrindiniais smuikais „Lakers“ komandoje, tačiau kol kas jie privalo stebėti, kaip K. Bryantas vos prasidėjus atakai švaisto vieną po kito neapgalvotus metimus, kurie kartais net neliečia lanko.

Nors pats K. Bryantas supranta, kaip prastai jis žaidžia ir pripažįsta faktą, kad „Lakers“ turi problemų su kamuolio judėjimu ir komandiniu žaidimu, aikštelėje to jis neparodo. Tai įrodo ir statistika – remiantis NBA.com, Kobe atlieka vos po 29,8 perdavimo per rungtynes.

Tai yra mažiau netgi už tokius krepšininkus, kurie nežaidžia tiek daug arba nėra komandos kertiniai žaidėjai. Pavyzdžiui, Enesas Kanteris, Masonas Plumlee, Jordanas Hillas, Kevinas Garnettas ir kiti.

Pasak ESPN statistikos duomenų bazės, K. Bryantas yra vos 381-mas NBA žaidėjas pagal plius-minus statistinę kategoriją.

Tačiau visi šie skaičiai K. Bryantui, panašu, nerūpi.

„Mes turime didesnių problemų, – sakė veteranas po apgailėtino asmeninio pasirodymo ir „Lakers“ pralaimėjimo „Warriors“ ekipai. – Aš galėčiau pelnyti po 35 taškus, tačiau kas iš to? Mes būtume iškovoję ne dvi, o tris pergales? Privalome suprasti, kaip turime žaisti sistemingai, kad pagaliau laimėtume rungtynes.“

Kad šis sezonas „Lakers“ ekipai jau prarastas – aišku seniai. Tačiau norint demonstruoti nors kiek įvairesnį ir akiai patrauklesnį krepšinį būtina imtis permainų. Galbūt viena jų galėtų būti K. Bryanto minučių aikštelėje sumažinimas?

O galbūt apskritai karjeros pabaigą pasitinkantį vieną geriausių NBA istorijoje žaidėjų reiktų sodinti ant suolo?

Su visa pagarba legendiniam K. Bryantui, kuris savo geriausiais karjeros metais aikštelėje išdarinėjo neįtikėtinus dalykus, reikia pripažinti, kad atėjo laikas vietą užleisti jaunesniems ir geresniems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)