Be susirgusio Arno Butkevičiaus į kovą stoję Lietuvos čempionai daugiau nei tris kėlinius įstengė nepamesti varžovų iš akiračio. Tačiau patyrę Eurolygos vilkai, kurių pertekęs Chuso Mateo atsarginių suolas, sėkmingai dalinosi estafetės lazdele.

Pirmame kėlinyje 14 taškų suvertė 3 iš 4 tolimų metimų pataikęs Facundo Campazzo, blankiai pasirodžiusį Walterį Tavaresą sėkmingai keitė Vincentas Poirier, po pertraukos prabilo Gabrielis Deckas, savo žodį tarė ir klubo veteranai.

Taip žaidžiančiam „Real“ kauniečiams teliko nusilenkti, o varžovų pranašumą pripažinęs Kazys Maksvytis mačo pabaigoje leido pasireikšti ir Eurolygoje debiutavusiam Danieliui Lavrinovičiui.

Šeimininkai stabiliai atakavo iš visų distancijų (65 proc. dvitaškių, 48 proc. tritaškių), atliko dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų (atitinkamai 26 ir 14), o komandos vidurio puolėjai W. Tavaresas ir V. Poirier blokavo po tris oponentų metimus.

Karališkojo klubo gretose dėl traumų negalėjo rungtyniauti Alberto Abalde ir Carlosas Alocenas.

Statistika

Per visą istoriją komandos tarpusavyje varžėsi 37 kartus, žalgiriečiai pasiekė 10 pergalių (paskutinę – praėjusiame sezone). Madride Kauno ekipa nuliūdinusi vietos publiką yra tik dusyk.

Pirmąją šio sezono „dvigubą“ Eurolygos savaitę „Žalgiris“ tęs Ispanijoje, kur ketvirtadienį išmėgins jėgas su Tado Sedekerskio atstovaujama Vitorijos „Baskonia“. „Real“ liks namuose ir priims Milano „Olimpia“ (Italija).

„Real“: Gabrielis Deckas 19, Facundo Campazzo (9 rez. perd.) ir Vincentas Poirier (7/8 dvit., 7 atk. kam.) – po 18, Rudy Fernandezas 9;

„Žalgiris“: Rolandas Šmitas 12, Brady Manekas ir Nazas Mitrou-Longas – po 11, Lukas Lekavičius ir Dovydas Giedraitis – po 10, Keenanas Evansas 8, Laurynas Birutis 6, Edgaras Ulanovas 5 (6 atk. kam.), Kevarriusas Hayesas 4, Tomas Dimša 2.




Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją