Kviečiame susipažinti su tradiciniu visų dienos rungtynių anonsu.

18 val. Joniškio „Delikatesas“ – Kauno r. „Atletas“
Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis

„Atletas“ (11 pergalių ir 13 pralaimėjimų) šiuo metu pirmenybėse užima septintąją vietą, o „Delikatesas“ (10/14) – aštuntąją. Jei rungtynes laimės Kauno raj. ekipa, ji bus rami, kad turnyro antrajame etape tęs kovas stipriausiųjų septynete. Pirmąsias komandų tarpusavio rungtynes Garliavoje šeimininkai laimėjo 88:75, tad Joniškio komandai šiandien būtų gerai ne tik laimėti, bet ir padaryti tai didesniu nei 13 taškų skirtumu.

„Delikatesas“ pastarajame ture išvykoje kiek netikėtai 73:82 nusileido ne geriausius laikus išgyvenantiems Palangos „Kuršiams“, o „Atletas“ 89:82 pranoko Vilkaviškio „Perlą“. Kauno r. komanda per pastarąsias 7 rungtynes iškovojo 6 pergales (pralaimėta tik be viso būrio pagrindinių žaidėjų Marijampolėje „Sūduvai-Mantingai“), tad šiaurėn keliaus visiškai pasitikėdama savo jėgomis.

18 val. Mažeikių „M Basket“ – „Telšiai“
Ventos progimnazijos sporto salė, Pavenčių g. 15, Mažeikiai

Mažeikių komanda (13/11) antradienį netikėtai išvykoje pralaimėjo lygos autsaideriui Klaipėdos „Neptūnui-Akvaservis“ 84:86, tad vienus lygos lyderių „Telšius“ (20/4) pasitiks užgautomis ambicijomis ir su noru išsaugoti penktąją vietą turnyro lentelėje.

Telšių komanda per savo pastarąsias rungtynes šeštadienį nepaliko akmens ant akmens iš „Šilutės“ (106:67), atsitiesė po nemalonaus pralaimėjimo Joniškyje (66:68) ir į Žemaitijos derbį vyks pakilios nuotaikos.

18 val. „Šilutė“ – Palangos „Kuršiai“
Vydūno gimnazija, Atgimimo alėja 3, Šilutė

„Šilutė“ (12/12) gana tvirtai jaučiasi ant šeštojo turnyro lentelės laiptelio, bet to negalima pasakyti apie komandos žaidimą. Per pastarąsias 4 rungtynes komandą tiek namie, tiek išvykoje triuškino lyderiai „Telšiai“ ir „Sūduva-Mantinga“, o pergalę pavyko iškovoti tik prieš „Kretingą-VR Servisą“ (83:74).

„Kuršiai“ (9/15) po Povilo Šakinio persikėlimo į „Gargždus“, vadovaujami buvusio stratego asistento Henriko Lubino, iškovojo 2 pergales iš eilės ir nutraukė skaudžią 6 pralaimėjimų seriją. Šios dienos rungtynes Palangos ekipa pasitinka su dar viena naujove – prie komandos vairo stojo patyręs Albertas Vilimas, o H.Lubinas grįžo į asistento pareigas. Ar pavyks kurorto ekipai laimėti dar kartą?

18 val. Kauno „Žalgiris-2“ – „Kretinga-VR Servisas“
„Žalgirio“ treniruočių centras, Naglio g. 4A, Kaunas

Jaunieji žalgiriečiai (19/5) šiek tiek prarado ritmą ir krito į trečiąją vietą turnyro lentelėje. Į ekipą po traumos sugrįžo Liutauras Lelevičius, tačiau nei jis, nei Motiejus Krivas šeštadienį neišgelbėjo kauniečių nuo beviltiško pralaimėjimo 53:77 Vilniuje principiniam varžovui „Rytui-2“. „Žalgiris-2“ per pastarąsias 4 rungtynes laimėjo tik kartą ir patyrė daugiau pralaimėjimų nei per pirmąsias 20 rungtynių. Laikas atsitiesti?

Kretingos komanda (9/15) ir toliau visiškai priklauso nuo rezultatyviausio „7bet-NKL“ žaidėjo Martyno Mažeikos (20,6 taško). „Kretinga-VR Servisas“ per pastarąsias dvejas rungtynes nepajėgė įkąsti nei Mažeikių, nei Šilutės ekipoms, tad tikėtis sėkmės Kaune žaidžiant su pajėgiausios sudėties „Žalgiriu-2“ yra gana sunku.

18 val. Šakių „Vytis-VDU“ – Vilniaus „Rytas-2“
VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centras, Studentų g. 9A, Akademija (Ringaudai)

Šakių komanda vėl rungtyniaus Kauno pašonėje (15/8) – Akademijos miestelyje priims „Rytą-2“ (7/17). 4-ąją vietą užimančio „Vyčio-VDU“ dvikova su 13 pozicijoje žengiančiais vilniečiais gali neatrodyti intriguojančiai, tačiau papildomo prieskonio mačui prideda tai, kad komandos susitiks antrą kartą iš eilės. Sakoma, kad dukart iš eilės įveikti tą patį varžovą yra labai sunku.

Antradienį Vilniuje šeimininkai pralaimėjo 77:88, nors po 3 kėlinių rezultatas dar buvo lygus 59:59. Jei sostinės ekipa po rungtynių padarė tinkamas išvadas, šiandien galima tikėtis nemažiau atkaklaus mūšio.

18 val. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“
Marijampolės sporto centro krepšinio salė, Gamyklų g. 1, Marijampolė

Turnyro lyderiai marijampoliečiai (20/3) savo aikštėje priims paskutinę vietą užimančius klaipėdiečius (5/18). Kas yra šios dvikovos favoritas, abejonių nekyla, tačiau iš anksto atsipalaiduoti „Sūduva-Mantinga“ tikrai negali.

„Neptūnas-Akvaservis“ nebėra ta komanda, kurią visi triuškino sezono pradžioje, o antradienį ji dar ir palaužė namie pajėgią Mažeikių „M Basket“ komandą. Kol kas tik penkerias rungtynes šio sezono pirmenybėse sužaidęs Oskaras Pleikys per tas rungtynes surinko net 44 naudingumo balus (26 taškai, 8 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 6 perimti kamuoliai), nenusileido mažeikiškių lyderiui Karoliui Guščikui, tad bus labai įdomu pažiūrėti, kaip jis atrodys vidurio puolėjų akistatoje su Aurelijumi Pukeliu.

19 val. Vilniaus „Stekas“ – Vilkaviškio „Perlas“

„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius

Su visais varžovais iki paskutinių rungtynių akimirkų besikaunantis, bet vis nesėkmingai mačų pabaigas sužaidžiantis, „Stekas“ (9/15) pralaimėjo jau 6 rungtynes iš eilės. Pastarasis pralaimėjimas buvo patirtas Marijampolėje rezultatu 70:72, kai pratęsimą galėjusį išplėšti Justo Sinicos metimą iš po krepšio blokavo Viktoras Iljinas.

Proga užbaigti juodą laikotarpį vilniečiams šiandien yra ideali – į svečius atvyksta Vilkaviškio „Perlas“ (7/16), pats patyręs jau net 8 nesėkmes iš eilės. Tiesa, savo komandą reformuojantys vilkaviškiečiai taip pat po truputį atsitiesia – prie komandos prisijungęs Klaidas Metrikis suteikė papildomos jėgos po krepšiu, o tiems patiems marijampoliečiams komanda antradienį namie nusileido tik 65:75.

Kad ir kaip būtų, viena labai ilga pralaimėjimų serija šiandien tikrai bus baigta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją