Pirmajame septynete grumsis Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, „Telšiai“, Kauno „Žalgiris-2“, Šakių „Vytis-VDU“, Mažeikių „M Basket“, „Šilutė“ ir Kauno r. „Atletas“, o antrajame – Joniškio „Delikatesas“, „Kretinga-VR Servisas“, Vilkaviškio „Perlas“, Vilniaus „Stekas“, Palangos „Kuršiai“, Vilniaus „Rytas-2“ ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“.

Antrajame etape komandos sužais 2 ratus. Po jų stipriausiųjų ketvertas iš karto pateks į ketvirtfinalį, o 5-12 pozicijose išsirikiavusios ekipos susikaus aštuntfinalyje.

Kviečiame susipažinti su tradiciniu visų šios dienos rungtynių anonsu.

18 val. Mažeikių „M Basket“ – Šakių „Vytis-VDU“
Ventos progimnazijos sporto salė, Pavenčių g. 15, Mažeikiai
Pirmasis etapas: 82:74, 89:84

Antrasis pirmenybių ratas dar tik prasideda, bet gali būti, kad šios rungtynės lems labai daug ateityje, kai bus skaičiuojama, kurios komandos pateks tiesiai į ketvirtfinalį, o kam teks kovoti aštuntfinalyje. Tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį garantuojančią ketvirtąją vietą dabar užima „Vytis-VDU“ (17 pergalių ir 9 pralaimėjimai), o į aštuntfinalį siunčiančią penktąją – būtent „M Basket“ (15/11).

Įdomu, kad Mažeikių komanda yra vienintelė, kuriai per pirmuosius du ratu pavyko abukart įveikti Šakių krepšininkus. Pastarieji pirmąjį etapą užbaigė skambia pergale 87:84 prieš lygoje pirmaujančią Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“, tad sieks pagaliau įveikti ir „M Basket“ barjerą. Prieš šios dienos rungtynes „Vytis-VDU“ paskelbė, kad prie komandos prisijungė 20-metis 187 cm ūgio gynėjas Domas Uosis, atstovavęs VDU komandai RKL pirmenybėse.

18 val. „Telšiai“ – Kauno r. „Atletas“
Telšių sporto arena, Birutės g. 7, Telšiai
Pirmasis etapas: 81:59, 67:68

„Telšiai“ (21/5) lygoje yra antri, „Atletas“ (12/14) – septintas, tačiau pastarieji abiejų komandų rezultatai leidžia šiandien Žemaitijos sostinėje tikėtis atkaklios kovos. Telšių komanda per pastarąsias 4 rungtynes pralaimėjo Joniškyje ir Mažeikiuose, o puikią bangą pagavusiam „Atletui“ apkarto tik pati pirmojo etapo pabaiga, kai 54:59 buvo namie pralaimėta „Šilutei“.

„Telšių“ ekipoje šiandien gali debiutuoti net du nauji žaidėjai. Pirmasis – po ilgų klajonių užsienyje į Žemaitiją sugrįžęs plungiškis Rolandas Jakštas. 203 cm ūgio 30-metis puolėjas yra Lietuvos krepšinio auksinės kartos atstovas, kartu su Jonu Valančiūnu, Edgaru Ulanovu ir kitais 1992-aisiais gimusiais žaidėjais susišlavęs ne vieną čempiono titulą.

Antrasis naujokas – 24-erių metų 190 cm ūgio amerikietis Seanas Fasoyiro, pernai žaidęs antrajame NCAA divizione. Šis krepšininkas – vos antrasis legionierius „Telšių“ istorijoje, praeitą sezoną per 10 paskutinių rungtynių komandai atstovavo iš Joniškio „Delikateso“ pasikviestas amerikietis puolėjas Donnellas Cegersas.

Tuo metu „Atletas“ atsisveiko su mažai žaidusiu 20-mečiu puolėju Arminu Puišiu, kuris persikėlė žaisti į RKL.

18 val. „Šilutė“ – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“
Vydūno gimnazija, Atgimimo alėja 3, Šilutė
Pirmasis etapas: 78:99, 59:80

Sakoma, kad Šilutėje yra labai sunku žaisti, bet šį sezoną Pamario komanda (14/12), žaisdama su lygos lydere „Sūduva-Mantinga“ (22/4), neturėjo jokių vilčių nei išvykoje, nei namie. Abejos rungtynės buvo pralaimėtos identišku 21 taško skirtumu. Galbūt trečias kartas nemeluos ir šilutiškiai pagaliau mes iššūkį favoritams?

Šiuo metu „Šilutė“ yra laimėjusi 2 rungtynes iš eilės (78:72 namie su Palangos „Kuršiais“ ir 59:54 išvykoje su „Atletu“), tai pavyko padaryti jau penktą kartą šį sezoną, bet pergalių serijos pratęsti iki 3 Pamario krepšininkams dar nėra pavykę.

„Sūduva-Mantinga“ į Šilutę keliauja po apmaudaus pralaimėjimo Šakiuose 84:87, nutraukusio net 11 pergalių seriją. Marijampoliečiai prieš antrąjį ratą atsisveiko taip pat atsisveikino su jaunu puolėju Henriku Kalniumi.

18 val. Joniškio „Delikatesas“ – Vilniaus „Rytas-2“
Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis
Pirmasis etapas: 81:113, 88:81

„7bet-NKL“ antrojo septyneto kovos prasidės rungtynėmis Joniškyje. Pirmas už brūkšnio, skiriančio nuo pirmojo septyneto, likęs „Delikatesas“ (10/16) priims Vilniaus „Ryto“ dublerius (8/18), svajojančius pakilti bent į 12-ąją vietą ir pelnyti teisę kovoti aštuntfinalyje.

Joniškio ekipa šį sezoną įrodė, kad bent jau namie gali mesti iššūkį bet kam (įveikti „Telšiai“ ir „Vytis-VDU“, o „Sūduvai-Mantingai“ ir Kauno „Žalgiriui-2“ pralaimėta, atitinkamai, 2 ir 3 taškais), tačiau dabar savo sąskaitoje turi 3 pralaimėjimų seriją, kuri ir užkirto kelią į pirmąjį septynetą.

„Rytas-2“ per pastarąsias 4 rungtynes sugebėjo namie netikėtai sutriuškinti „Žalgirį-2“ net 77:53, išvykoje nugalėti „Vytį-VDU“ 76:75, tačiau ir savo aikštėje beviltiškai pralaimėti „Sūduvai-Mantingai“ 61:86. Kurį Vilniaus komandos veidą išvysime šiandien?

18.30 val. Palangos „Kuršiai“ – „Kretinga-VR Servisas“
Palangos arena, Sporto g. 3, Palanga
Pirmasis etapas: 68:55, 61:80

Kretingos komanda (10/16) šį sezoną gali turėti sunkumų žaisdama su bet kuria ekipa, bet kai jau laimi, tai daro įspūdingai. Pavyzdžiui, pirmąjį etapą kretingiškiai užbaigė katastrofišku pralaimėjimu 67:100 Šakiuose, bet prieš tai sensacingai Kaune 75:71 nugalėjo „Žalgirį-2“. Kitos tarp pralaimėjimų įsiterpdavusios pergalės taip pat buvo solidžios – 90:74 Vilniuje prieš „Steką“, 80:61 Palangoje prieš šios dienos varžovus bei 86:56 Vilkaviškyje prieš „Perlą. Tad bet kuriai lygos komandai laukti susitikimų su Martyno Mažeikos vedama kompanija reikia maksimaliai susikaupus.

12-ąją vietą tarp 14 komandų užimantys „Kuršiai“ (9/17) priversti dairytis ne tik aukštyn, kur 4 komandos juos lenkia vos 1 pergale, bet ir žemyn, kur „Rytas-2“ taip pat atsilieka vos tašku. Palangos komanda sausio pradžioje įkvėpė gaivaus oro, kai vyriausiojo trenerio pareigose Povilą Šakinį pakeitęs Henrikas Lubinas sugebėjo atvesti ją į 2 pergales iš eilės po 6 pralaimėjimų serijos. Vis dėlto prie ekipos vairo sugrįžęs Albertas Vilimas patyrė du pralaimėjimus (73:78 Šilutėje ir 62:90 namie su „M Basket“) ir vis dar laukia savo pirmosios pergalės. Galbūt šiandien?

19 val. Vilniaus „Stekas“ – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius
Pirmasis etapas: 83:71, 62:53

„Steko“ (10/16) vyriausiasis treneris Tomas Purlys prieš antrojo etapo pradžią pareiškė, kad komanda sieks užimti maksimaliai dabar jai įmanomą geriausią – aštuntąją – vietą ir bent jau aštuntfinalyje turėti savo aikštės pranašumą. Tam reikia labai mažai – surasti būdą sėkmingai sužaisti rungtynių pabaigas. „Stekas“ 11 rungtynių pralaimėjo 7 taškų arba mažesniu skirtumu, tad tikrai gali kovoti su bet kuriuo varžovu. Vilniečiai pastaruoju metu taip pat atsisveikino su vienu žaidėju – komandą paliko joje neįsitvirtinęs 20-metis puolėjas Justas Maceikis.

„Neptūnas-Akvaservis“ (5/21) po trumpo blykstelėjimo sausio pradžioje (namie 76:63 įveiktas „Vytis-VDU“ ir 86:84 – „M Basket“) patyrė 3 pralaimėjimus ir tvirtai lieka turnyro lentelės dugne. Įveikti pajėgią Mažeikių komandą klaipėdiečiams padėjo įspūdingas rungtynes sužaidęs Oskaras Pleikys (26 taškai, 8 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai, 6 perimti kamuoliai, 44 naudingumo balai), tačiau po šio mačo jis „Neptūno“ dublerių ekipoje nebepasirodė. Su O.Pleikiu uostamiesčio ekipa iškovojo 3 iš 5 savo pergalių, tad jo pasirodymas galėtų stipriai pakeisti jėgų pusiausvyrą ir šį vakarą. Be šio aukštaūgio klaipėdiečiams laimėti Vilniuje turėtų būti labai sunku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją