Prieš rungtynes Barselonoje geriausiu „Žalgirio“ snaiperiu laikomo A. Milaknio taikiklis buvo „nusimušęs“ kaip reta. Per paskutinius 6 Eurolygos mačus gynėjas buvo pataikęs vos 4 tritaškius iš 20 ir nemažai kritikos sulaukdavo tiek iš sirgalių, tiek iš krepšinio ekspertų.

Visgi vėlų ketvirtadienio vakarą Barselonoje Milas tiesiog „degė“.

Per 27 min. snaiperis pataikė 5 iš 8 tolimų metimų ir trečiajame kėlinyje savo šūviais inicijavo „Žalgirio“ spurtą, leidusį sugrąžinti intrigą į beveik sprūstančias iš svečių rankų rungtynes.

Energingai kovojęs „Žalgiris“ ketvirtajame kėlinyje nebeatsilaikė (pralaimėta 72:78), bet asmeniškai A. Milakniui tai buvo vienos iš geriausių sezono rungtynių.

Rezultatyviausiu komandoje tapęs gynėjas iš viso surinko 17 taškų ir 13 naudingumo balų.

„Visada džiugu, kai įkrenta. Man asmeniškai labai reikėjo tokių rungtynių. Žvelgiant iš tos pusės malonu, tačiau labai gaila, kad visko nepavyko vainikuoti labai mums labai reikalinga pergale“, – po mačo kalbėjo A. Milaknis.

Apie snaiperio pasirodymą pozityviai kalbėjo ir Š. Jasikevičius, pripažinęs, kad jo metimai „užkūrė“ komandą.

„Tai tikrai padeda. Jūs juk žinote, kaip būna krepšinyje, kai pataikai tritaškius. Bet galvoju, kad ir be tritaškių buvo idėja, buvo plano vykdymas, kur reikėjo, juos baudėme. Galėjo viskas būti dar gražiau, bet, deja...“, – panašiai kaip ir pats A. Milaknis, apie snaiperio pasirodymą kalbėjo Šaras.

Visgi netrukus „Žalgirio“ vedlys pridūrė visuomet tikėjęs A. Milaknio sugebėjimais, nors pastaruoju metu „taiklioji rankelė“ ir šaudydavo pro šalį.

„Aš manau, kad Artūras yra tikrai geras metikas. Jam tiesiog reikia sukurti kuo daugiau metimų. Ir jei prieš tokią gynybinę komandą, kokia yra „Barcelona“, jam sukuriame aštuonias progas metimams, tai yra gerai. Čia yra mano darbas, čia yra įžaidėjų darbas, ir šitoje situacijoje mums pavyko“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Po rungtynių „Žalgirio“ strategas ne kartą pabrėžė, kad komanda demonstravo kovingą ir tikrai pozityviai nuteikiantį krepšinį. Tokios pačios nuomonės buvo ir „Žalgirio“ puolėjas Aaronas White'as, apgailestavęs, kad žaidimas subyrėjo tik pačioje mačo pabaigoje.

„Pralaimėjome, bet šį kartą pralaimėjome garbingai. Stengėmės, kovojome, bet keletas klaidų ketvirtame kėlinyje mums sutrukdė. Gaila, kad tokia situacija, bet tikrai dėjome visas pastangas“, – tikino 10 taškų pelnęs, 8 kamuolius atkovojęs ir 18 naudingumo balų (daugiausiai komandoje) surinkęs amerikietis.

„Žalgiriui“ tai buvo trečios rungtynės išvykoje paeiliui, ir visas jas kauniečiai pralaimėjo.

Apskritai tai buvo septinta „Žalgirio“ nesėkmė per aštuonerias paskutines Eurolygos rungtynes. „Žalgiris“ su 8 pergalėmis ir 14 pralaimėjimų turnyro lentelėje kol kas lieka 13-as.

Paklaustas, kaip vertina Eurolygos tvarkaraštį, pats A. Milaknis gūžtelėjo pečiais.

„Šį sezoną sudarytas tvarkaraštis nelepino iš karto, bet anksčiau ar vėliau su visomis komandomis reikia sužaisti. Trejos rungtynės išvykoje paeiliui? Nemanau, kad tai trukdo, juk turime patogias keliones“, – pažymėjo jis.

Jei visas rungtynes į teisėjus dėl jų sprendimų Barselonoje apeliavęs Š. Jasikevičius po mačo jų darbą komentuoti atsisakė, A. Milaknis buvo kiek atviresnis – keletą sykių, kai buvo galima fiksuoti pražangas ar kitus taisyklių pažeidimus, arbtirų švilpukai tylėjo („Žalgiris“ šiame mače apskritai metė tik 6, o „Barcelona“ – 26 baudas).

„Kai pats žaidi, matai ne viską. Bet kažkiek tokių sprendimų buvo – „Barcelona“ ypač mėgsta žaisti ant pražangos ribos, o šiandien rungtyniavo namuose, tai teisėjai leido kontaktinį krepšinį“, – teigė jis.

Artimiausiu metu „Žalgiriui“ niekur toli keliauti nereikės – tik sugrįžti namo po mačo Barselonoje. Kitą savaitgalį Vilniuje vyks Karaliaus Mindaugo taurės turnyras, o vasario 22-ąją Kaune Eurolygos rungtynėse žalgiriečiai susirems su Podgoricos „Budučnost“.

Nors Eurolygos turnyro lentelėje „Žalgirio“ situacija ir yra sudėtinga, Š. Jasikevičius padėties dramatizuoti nėra linkęs ir tikina, kad komanda dar parodys savo charakterį.

„Barselonoje buvo vienas iš pralaimėjimų, kuriame galima įžvelgti labai daug pozityvumo – matant taktiką ir idėją. Po pralaimėjimų gal taip neturėtų būti, bet ne visi pralaimėjimai yra blogi ir ne visos pergalės nėra geros.

Dabar laukia kitos rungtynės – reikia išspręsti savas problemas, įvesti į sistemą sugrįžtančius žmones ir kautis dėl taurės Lietuvoje. O vėliau ateina „Budučnost“ eilė. Žaidėjai jaučia palaikymą ir tikrai atiduos visas jėgas, iki paskutinės akimirkos kovos dėl vietos aštuntuke“, – žadėjo Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)