Birželio pabaigoje 11-liktu numeriu į NBA Orlando „Magic“ klubo pašauktas, bet po akimirkos į Oklahomos „Thunder“ ekipą iškeistas, D. Sabonis naujoje komandoje dėl minučių aikštėje turės kaip reikiant paprakaituoti.

20-mečio 211 cm ūgio lietuvio „konkurentais“ dėl vietos ant parketo bus Stevenas Adamsas, Enesas Kanteris, Mitchas McGary, Ersanas Ilyasova, Nickas Collisonas, Nazras Mohammedas ir ekipą naujai papildęs Joffrey Lauvergne.

„Tai nereiškia, kad Domantui nebus skiriama laiko, bet jis tikriausiai yra ateities projektas. Treneris Billy Donovanas praėjusiame sezone pasitikėjo ir naujoku Cameronu Payne'u, bet komandą papildžius veteranui Randy Foye, debiutanto minutės kaip reikiant ištirpo“, – „Thunder“ vairininko požiūrio tendenciją įžvelgti bandė žurnalistas.

Jis paskaičiavo, kad per pastarąjį dešimtmetį 11-likti NBA naujokų biržos šaukimai per pirmąjį sezoną ant parketo vidutiniškai žengia 55 kartus ir ant jo praleidžia po 18,1 min.

„Nesitikiu, kad Domantas debiutiniame sezone gaus daug žaidimo minučių, nebent iškart įrodys, kad puikiai ginasi. Tiesa, manau, kad sulauks nemažai galimybių pasirodyti D lygos rungtynėse. NBA sužais 50 mačų, per kuriuos gaus po 12 minučių žaidimo laiko“, – prognozavo Z. Harperis.

D. Sabonis su Oklahomos klubu jau yra sudaręs naujoko kontraktą – pasirašė dvejų metų sutartį. Pasibaigus antrajam sezonui Oklahoma galės ją pratęsti dar vieneriems metams, o po trečiojo sezono – ir ketvirtam. Pirmaisiais savo metais NBA Lietuvos krepšinio legendos Arvydo Sabonio sūnus uždirbs 2,4 mln. JAV dolerių.

Antrajame sezone jo uždarbis pakils iki 2,6 mln. dolerių, o jeigu Domantas klube liks ir ilgiau, trečiajame sezone jis uždirbs 2,7 mln., ketvirtajame – 3,5 mln. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)