Kauniečių pergalės atveju, panašu, kad kova dėl vietos aštuonete tęstųsi iki pat sezono pabaigos. Vis dėlto, jeigu pergalę iškovos „Baskonia“, skirtumas likus šešioms rungtynėms iki sezono pabaigos turėtų būti per didelis.

Tiesa, į pergalių kelią Eurolygoje sugrįžęs ir trijų pralaimėjimų seriją nutraukęs „Žalgiris“ prieš baskus favoritas nebus.

TOPsport ekspertai kauniečių galimybes iškovoti pergalę vertina 27 proc., kai „Baskonia“ šansai yra vertinami 73 proc. Ganėtinai panašiai galvoja ir krepšinio sirgaliai, kurie nusprendė lažintis šiose rungtynėse. Net 65 proc. TOPsport klientų pasirinko aikštės šeimininkų pergalę, o 35 proc. patikėjo „Žalgirio“ galimybėmis Ispanijoje.

Kauno „Žalgiris“

Kauniečiai yra atsidūrę itin sudėtingoje situacijoje, tačiau viskas yra jų rankose. Vis dėlto, „Žalgiris“ turi ne tik išvykoje įveikti „Baskonią“, tačiau tai turėtų padaryti ir didesniu negu 9 taškų skirtumu. To priežastis yra paprasta: jeigu „Žalgiris“ laimi 10 arba daugiau taškų, o komandos sezoną užbaigia su vienodai pergalių – aukštesnėje pozicijoje būtų žalgiriečiai. Kitais atvejais pranašumą turėtų „Baskonia“.

Tiesa, Š. Jasikevičiaus kariauna pirmiausiai galvos apie pergalę vienu tašku, kuri iškart keliskart padidintų šansus kovoti dėl vietos tarp aštuonių stipriausių komandų. Vis dėlto, į itin svarbų mūšį žalgiriečiai stos be dviejų svarbių krepšininkų. Susitikimą su „Baskonia“ praleis kirkšnį susižeidęs komandos lyderis Nate'as Woltersas bei puikiai Brandoną Daviesą pavaduojantis Antanas Kavaliauskas.

N. Wolterso itin truks puolime, kur žalgiriečiai didžiąją sezono dalį taip stringa. Amerikietis ne tik sukurdavo progų komandos draugams, tačiau ir pats neretai imdavosi iniciatyvos. Štai A. Kavaliausko labai truks kovojant dėl atšokusių kamuolių. Pirmajame tarpusavio susitikime Kaune, „Baskonia“ dominavo po krepšiais ir šią kovą laimėjo 32:21.

Būtent puolimas ir kova dėl atšokusių kamuolių bus svarbiausi aspektai iš „Žalgirio“ pusės. Vis dėlto, 84 įmesti taškai į Podgoricos „Budučnost“ ekipą rodo itin pozityvius ženklus. Kauniečiai, statistiškai, laimi kovas dėl atšokusių kamuolių prieš varžovus ir vidutiniškai atkovoja 2,1 kamuolio daugiau negu jų oponentai.

Vitorijos „Baskonia“

Vitorijos ekipa yra kur kas saugesnėje situacijoje, tačiau jiems nepatekimas į TOP-8 būtų dar skaudesnis. Šių metų Eurolygos finalinis ketvertas bus rengiamas būtent Vitorijoje, tad „Baskonia“ nori daryti viską, kad būtų jame.

„Baskonia“ turi viena labai aiškų ginklą – puolimą. Po 81 tašką renkanti „Baskonia“ užimą šeštąją vietą pagal šį rodiklį Eurolygoje. Vis dėlto, per paskutines penkerias rungtynes baskai vos kartą sugebėjo perkopti 80 taškų ribą.

Nors „Baskonia“ neturi problemų puolime, kaip ir kovojant dėl atšokusių kamuolių (vid. 34.9, 4 vieta), jie turi ko saugotis dvikovoje su Lietuvos čempionais. Vitorijos komanda turi užtikrinti, kad „Žalgiris“ nestos prie baudų metimų linijos per dažnai, kadangi kauniečiai yra antri pagal baudų metimų pataikymą – 80,7 proc.

Nepaisant to, „Baskonia“ žaidimas vis tiek remsis į puolimą. Vitorijos ekipa iš 11 pasiektų pergalių vos du kartus triumfavo nepasiekusi bent 80 taškų ribos. „Baskonia“ šį sezoną iš viso aštuonis kartus nepasiekė 80 taškų ribos ir per šias rungtynes patyrė net šešias nesėkmes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)