Likus pusmečiui iki savo 35-ojo gimtadienio Sabas 1999-aisiais surinko tris žurnalistų balsus ir bendroje įskaitoje kartu su dukart lygos MVP Hakeemu Olajuwonu pasidalino 13 vietą.

Tuomet triumfavo Karlas Malone'as, kuris su Jutos „Jazz“ orkestru kiek anksčiau, 1996-ųjų gegužę, rezultatu 3:2 užbaigė A. Sabonio ir Portlando „Trail Blazers“ žygį atkrintamosiose, nors atkaklioje serijoje lietuvio, metusio po daugiau nei ketvirtdalį saviškių taškų (beveik po 24), ir neužtildė.

Būtent šios serijos įkarštyje pasaulį išvydo Domantas Sabonis, kuris šiuo metu už Atlanto ir pats išdarinėja rekordinius reikalus. Domas šį sezoną tvirtai pirmauja visoje lygoje pagal dvigubus (50) ir trigubus dublius (18) bei atkovojamus kamuolius (vid. 13,2).

Skeptrą nuo Sakramento „Kings“ žaidimo savo rankose laikantis puolėjas yra penktas NBA pagal naudingumą (vid. 33,4 balo), šeštas pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 8,3) bei aštuntas pagal pataikymą (62,2 proc.).

Jei vis dar sunku patikėti tuo, kad D. Sabonis šiemet kažkokiu būdu nebuvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, tai bus dar sunkiau suvirškinti tai, jeigu jis sezono pabaigoje negaus MVP balsų. Dabartiniame reitinge jis rikiuojasi septintas, taigi greičiausiai prisijungs prie savo tėčio ir gal netgi aplenks jo 25-erių metų senumo pasiekimą.

Beje, įdomus sutapimas, kad lygiai prieš ketvirtį amžiaus Sabas buvo arčiausiai per savo metus NBA vienintelio trigubo dublio. Tų pačių 1999-ųjų vasario viduryje jis rungtynėse Oregone su Dalaso „Mavericks“ (99:84) sukaupė 16 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 9 rezultatyvius perdavimus.

Netgi atvykęs į Ameriką jau toldamas nuo savo karjeros piko ir artėdamas prie jos saulėlydžio, Arvydas sugebėjo nuveikti įsimintinų dalykų. Vienas iš daugelio tokių tas, kad visus septynis sezonus atvedė komandą į atkrintamąsias. O sykį horizonte jau matė ir Superfinalą.

Kalbant apie Sabą, anksčiau ar vėliau visada iškyla klausimas: „O kas būtų, jeigu...?“ Jeigu į NBA jis būtų atvykęs bent penkeriais metais anksčiau – ne beveik 31-erių, o kokių 25-erių?

Šį klausimą šią savaitę iš naujo pakurstė buvęs Arvydo bendražygis Rimas Kurtinaitis, papasakojęs negirdėtą istoriją apie tai, kaip „Blazers“, siekdami prisivilioti A. Sabonį, verbavo ir jį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)