Nors Š. Jasikevičius „Fenerbahče“ vairą perėmė tik kiek daugiau nei prieš mėnesį, tai jau antras kartas, kai jis aplanko Lietuvą. Prieš dvi savaites Stambulo ekipa dėl politinės įtampos turėjo perkelti namų rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“ ir tam pasirinko Panevėžį.

22-ojo Eurolygos turo rungtynes „Žalgiris“ (7-14) ir „Fenerbahče“ (13-8) žais penktadienį, 20 val. Klubai buvo susitikę visai neseniai – gruodžio 20 d. pirmąjį tarpusavio susitikimą Stambule dramatiškai laimėjo „Fenerbahče“ – 80:78.

Nuo tada įvyko pokyčiai „Žalgirio“ trenerių štabe – Kazį Maksvytį pakeitė A. Trinchieri, su kuriuo kauniečiai Eurolygoje per ketverias rungtynes laimėjo dukart.

„Manau, kad korekcijų labai daug. Pasakysiu su pagarba – greičiausiai jums tos detalės turbūt sunkiai matomos, bet mums jos matomos. Kaip komanda elgiasi pirmas atakos sekundes, kaip paskutines. Kaip atakuoja prieš vieną gynybą, prieš kitą. Korekcijos tikrai matosi labai aiškiai. Labiau nusistovėję vaidmenys ir pakilusi agresija, ką rodo ir skaičiai.

Puolime atkovoti kamuoliai, išprovokuotos pražangos šovė į viršų. „Žalgiris“ buvo kovinga, agresyvi komanda, o dabar dar labiau. Matosi, kaip jie elgiasi vienoje situacijoje ar kitoje, bando išnaudoti pranašumus, žaidžia greičiau, meta daugiau tritaškių. O svarbiausias dalykas visada yra žaidėjai, o dabar daug jų sugrįžo. Arno Butkevičiaus sugrįžimas yra labai svarbus, pabrėžiant „Žalgirio“ agresiją“, – pokyčius prie italo įvertino Š. Jasikevičius.

Š. Jasikevičiui stojus prie „Fenerbahče“ vairo ekipa Eurolygoje laimėjo 7 kartus ir suklupo tik kartą. Nepaisant to, viskas dar toli gražu nėra idealu, sako jis.

„Džiugina pergalės. Nėra laiko kažką padaryti, bandai kažką, norisi daugiau solidumo, norisi ilgesnes atkarpas žaisti tą gerą krepšinį. Kartais pavyksta, kartais ne. Reikia ir žaidėjus suprasti, nes dvi savaitės po tris rungtynes – tikrai kosmosas. Pavyksta išlošti, bet bent mano akimis tikrai neblizgame. Toli esame nuo labai geros situacijos, tik ramiau, nes yra pergalių“, – kalbėjo lietuvis.

Šiuo metu abu klubai žengia skirtingai – kauniečiai yra 16-i, turkai penkti.


„Išloši porą rungtynių – šauni į viršų, praloši – eini į apačią. Čia yra karas kiekvieną savaitę. Kiekviena komanda gali aplošti kiekvieną. Tai yra žiauriausias turnyras“, – pernelyg pozicijų nesureikšmino jis.

„Fenerbahče“ šiame susitikime versis be savo lyderio – keletą savaičių dėl traumos nežais Nigelis Hayesas-Davisas. Puolėjas šį sezoną fiksuoja 13,4 taško, 4,8 atkovoto kamuolio ir 15,8 naudingumo balo.

„Visiems reikia pasitempti, visiems yra galimybė. Tai yra labai svarbus žmogus, kuris turbūt visoje Eurolygoje yra daugiausiai žaidęs krepšininkas“, – auklėtinio svarbą paryškino Š. Jasikevičius.

Treneris turėjo pozityvių žinių apie „Fenerbahče“ priklausantį Latvijos talentą Artūrą Žagarą – jis buvo paskolintas Vilniaus „Wolves“, bet patyrė sunkią traumą ir buvo skelbiama, kad gynėjas nežais visą sezoną.

„Kol kas labai gerai žaidžia stalo tenisą rūbinėje, vienas iš geriausių, – apie A. Žagarą juokavo Šaras. – Nustebino pozityvumas, labai malonus vaikas, norisi, kad jam sektųsi. Lyg ir bėgioja minimaliai, mėnesio laikotarpyje gal sugrįš. Iš tų gerų žinių, trauma ne tokia baisi, kaip galvojo pirmomis dienomis. Jis tikrai žais šį sezoną, nėra toli nuo sugrįžimo.“

Dar viena džiugi žinia – Š. Jasikevičius pagaliau atrado būstą Stambule, nes iki šiol teko gyventi viešbutyje.

„Prieš tris dienas įėjau į butą. Tai prasėdėjau ant sofos, nes kaifas ant jos būti, lietuvišką televiziją žiūrėti, žinias. Prasėdėjau kaip mumija, nejudant tris dienas“, – juokėsi jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją