Šeštadienį Ispanijos krepšinio federacija išplatino krepšininko pareiškimą, kuriame cituojamas R. Rubio noras stabdyti krepšininko karjerą, kad galėtų pasirūpinti savo psichologine sveikata. Pranešime taip pat dėkojama šalies krepšinio federacijai už paramą ir prašoma gerbti krepšininko privatumą.


2005 metais Ispanijos aukščiausioje krepšinio lygoje debiuytavęs 14-metis R. Rubio tapo jauniausiu visų laikų ACB lygos žaidėju. 2006 m. spalį debiutavęs Eurolygoje jis tapo ir jauniausiu šio prestižinio krepšinio turnyro žaidėju.

Su Ispanijos krepšinio rinktine R. Rubio 2008 metais Pekino olimpinėse žaidynėse iškovojo sidabrą, o 2011 metais žengė į NBA lygą. Tiesa, perspektyvaus krepšininko karjerą aptemdė kelios sunkios kryžminių raiščių traumos, tačiau pajėgiausioje planetos krepšinio lygoje jis iš viso praleido 12 sezonų, sužaidė 698 rungtynes, vidutiniškai rinko po 10,8 taško ir atliko po 7,5 perdavimo.

2022-2023 m. sezone R. Rubio Klivlando „Cavaliers“ gretose sužaidė 36 rungtynes, vidutiniškai rinko po 4,8 taško, atliko po 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 2,1 kamuolio.

Jo sutartis su „Cavaliers“ galiojo iki 2024 - 2025 m. sezono pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją