„Žalgiris“ svečius iš Italijos pranoko 87:73 (14:17, 21:20, 24:17, 28:19).

Ši pergalė – dvigubos svarbos. „Žalgiris“ ne tik pergalėmis susilygino su Milano komanda, bet ir turi prieš ją pranašumą, nes laimėjo abu mačus. Įvykus pirmai akistatai žalgiriečiai buvo stipresni – 83:70.

Lietuvos čempionai šiame susitikime ir vėl neturėjo vieno iš lyderių – čiurnos traumą besigydantis Rolandas Šmitas praleido trečią susitikimą iš eilės.

„Žalgirio“ X faktoriumi tapęs E. Sumneris buvo tiesiog nesustabdomas – vos per 14 minučių pelnė 17 taškų (4/4 dvit., 2/2 trit., 3/4 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė du kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus. Amerikietis pasiekė asmeninius rezultatyvumo ir naudingumo rekordus Eurolygoje.

Keenanas Evansas pridėjo 20 taškų (5/7 dvit., 2/5 trit., 4/4 baud.), Arnas Butkevičius – 13 taškų (3/7 trit.).

„Žalgiris“ ketvirtojo kėlinio pradžioje po E. Sumnerio tritaškio ir Kevarriuso Hayeso dėjimo susikrovė dviženklį pranašumą, bet „Olimpia“ tris atakas iš eilės smeigė tolimus metimus ir nepaleido kauniečių.

„Dizaineriams“ lipant ant kulnų A. Trinchieri į aikštę grąžino E. Sumnerį, šis ėmėsi tvarkyti reikalų – iš pradžių atliko perdavimą A. Butkevičiui, įskraidinusiam tritaškį, o kitoje atakoje pats pridėjo trijų taškų vertės metimą ir atkūrė dviženklį pranašumą (78:68).

Netrukus K. Evansas pridėjo du taškus su pražanga ir galutinai uždarė rungtynių nugalėtojo klausimą.

Per antrą rungtynių pusę vakarėlį puolimo metu užkūręs „Žalgiris“ surinko net 52 taškus.

Kitą savaitę „Žalgiris“ vyks į Monaką, kur lauks Donato Motiejūno ir „Monaco“ (20-11) iššūkis.

„Žalgiris“: K. Evansas 20, E. Sumneris 17, A. Butkevičius 13, L. Lekavičius 10, K. Hayesas 8, L. Birutis 7, D. Giedraitis ir E. Ulanovas po 4, B. Manekas 3, D. Lavrinovičius 1, T. Dimša ir D. Butka po 0.

„Olimpia“: N. Mirotičius 19, Sh. Napieras 17, Sh. Shieldsas 11, S. Tonutas 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)