Du kartus 15 taškų skirtumu atsilikę, tačiau rankų nenuleidę žalgiriečiai galiausiai išvykoje 82:79 įveikė Bolonijos „Virtus“ vyrukus.

Naudingiausiu rungtynių žaidėju tapo beveik trečdalį visų taškų (25) nugalėtojams parūpinęs Keenanas Evansas (5/9 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 3/4 baudos), kone pusę iš jų (11) sumetęs tada, kada to reikėjo labiausiai – ketvirtame kėlinyje.

Amerikiečiui tai buvo pirmasis Eurolygos susitikimas po maždaug 9 mėnesių priverstinės pertraukos, kurios metu jis gydėsi sunkią Achilo sausgyslės traumą.

„Kur Keenanas? Nulis perdavimų, negerai...“, – po saldžios pergalės rūbinėje savo šoumeno sugebėjimus demonstravo neva lyderio pasirodymu nepatenkintas treneris Kazys Maksvytis.

„Aš dar negalvoju, kad Keenanas yra pasiekęs savo šimtaprocentinę formą. Bet supergeros rungtynės iš jo pusės. Jis buvo vienas tų lyderių, kuris patempė komandą. Matome, kad jis laiko veltui neleido. O svarbiausia, kad pasiliko mūsų komandoje, kuri reiškė didelį norą jį išlaikyti. Esu labai laimingas dėl jo – jis vertas tokių rungtynių ir lyderio vardo“, – vėliau kiek surimtėjęs sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Monstriškas Keenano sugįžimas neprasprūdo pro akis ir „Monaco“ žvaigždei Mike'ui Jamesui, kuris savo susižavėjimu tautiečio žaidimu dalinosi socialinėje erdvėje.

„Sunkios, kietos rungtynės. Buvau pasiilgęs to jausmo, kai reikia žaisti 40 minučių praktiškai pragare, tokio intensyvumo, energijos, žiūrovų. Rungtynės buvo banguotos, su pakilimais ir nuopuoliais, bet džiaugiuosi, kad išlikome kartu ir kovėmės iki pabaigos.

Tikėjome vienas kitu, laikėmės plano ir nenuleidome galvų. Žinome, kokia yra Eurolyga ir koks yra apskritai krepšinis – tai atkarpų žaidimas, todėl reikia kautis iki galo“, – kalbėjo K. Evansas.

Lemiamu metu nedvejojęs Keenanas teigė, kad, nepaisant ilgos pertraukos nuo krepšinio, neprarado pasitikėjimo savimi.

„Pasitikėjimas – tai tas dalykas, kurio tu niekada nenori netekti. Turi visada tikėti savimi. Tikėjau savimi, o komandos draugai tikėjo manimi ir svarbiausiais momentais davė man kamuolį.

Pergalė svečiuose tik dar daugiau prideda pasitikėjimo. Vadinasi, galime laimėti ir namuose, prie neįtikėtinų savų sirgalių“, – tikino K. Evansas.

Jis pripažino, kad prieš dvikovą į puolimą nesikoncentravo.

„Prieš rungtynes visada tikiuosi pasirodyti kaip tik įmanoma geriausiai. Prieš šį mačą prie manęs priėjo Tautvydas Sabonis ir pasakė, kad viskas prasideda nuo gynybos, o metimai patys sukris. Toks ir buvo mano nusiteikimas.

Žmonės pirmiausia žiūri į pelnytus taškus. Jie yra puiku, bet manau, kad galiu būti dar geresnis ir turiu, kur patobulėti gynyboje. Kitose rungtynėse noriu atlikti ir rezultatyvių perdavimų. Galbūt kitą kartą įmesiu 10 taškų ir išdalinsiu 10 perdavimų. Bet viskas, kas man rūpi, yra pergalė“, – pareiškė gynėjas, privertęs varžovus suklysti išsimetant kamuolį iš užribio lemiamai atakai.

Kitą penktadienį, spalio 13 d., „Žalgiris“ namie priims Belgrado „Crveną zvezdą“ su Roku Giedraičiu.

Adrijos lygos vicečempionai Eurolygoje taip pat startavo pergale – savo aikštėje 94:73 pranoko Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją