Dvylikto LMKL turo rungtynėse 190 cm ūgio krepšininkė per 35 minutes į Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ krepšį įmetė 31 tašką (10/14 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 5/5 baudos), sugriebė 14, perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo varžovės metimą, išprovokavo 4 pražangas, suklydo 2 kartus, taisykles pažeidė 2 sykius ir surinko net 45 naudingumo balus. L. Svarytės vedamos „Aistės“ namuose šventė pergalę prieš LMKL čempiones.

Daugiausiai lygoje kamuolių atkovojanti žaidėja LMKL.lt papasakojo apie vis dar džiuginantį naudingiausios žaidėjos titulą, trenerių pokyčius ekipoje bei itin gerą komandinę atmosferą ir užsidegimą.

– Galima sakyti, kad jau eilinį kartą tapote naudingiausia žaidėja. Ar tokie titulai dar stebina jus pačią ir džiugina?

– Džiugina, nes smagu, kad kiti mato mano pasiekimus, sveikina. Kiti padrąsina, kad ir toliau rodyčiau tokius rezultatus. Sulaukiu labai didelio tėvų ir draugų palaikymo. Rungtynėse prieš „Kibirkštį“ nesitikėjau, kad tiek taškų pelnysiu, surinksiu tiek naudingumo balų. Žaidžiau ir viskas, todėl nesitikėjau, kad pasieksiu tokį rezultatą.

– Praėjusiais metais tapote naudingiausia lygos žaidėja, tačiau buvo ir tokių, kurie abejoju, ar titulo tikrai nusipelno tokia jauna žaidėja. Ar šio sezono rezultatais norite nutildyti skeptikus?

– Apie tokius dalykus stengiuosi negalvoti. Tiesiog žaidžiu savo malonumui, man tai patinka. Dabar esu sau išsikėlus tokį uždavinį, kad turiu atkovoti kuo daugiau kamuolių.

– Esate lygoje daugiausiai kamuolių atkovojanti krepšininkė. Galbūt siekiate pagerinti rekordą?

– Apie rekordus negalvoju, bet vienas treneris man yra pasakęs, kad atkovok kuo daugiau kamuolių ir viskas tada bus gerai. Negaliu sakyti, kad siekiu rekordų, bet tiesiog džiaugiuosi kiekvienu atkovotu kamuoliu.

– Jau penktą kartą šį sezoną tapote naudingiausia savaitės žaidėja. Ar galima sakyti, kad jūsų žaidimo kreivė tik kyla į viršų?

– Daug dirbu tiek su metimu, tiek su kamuolio varymu, todėl kiekvieną kartą norisi, kad rezultatai būtų kuo geresni. Dirbu dėl savęs, o ne todėl, kad pasiekčiau kuo didesnį naudingumą. Džiaugiuosi, kad rungtynėse atsiperka darbas, kurį įdedu treniruotėse.

– Prie ekipos vairo ir vėl stojo treneris Ričardas Maceina. Kaip vertinate jo sugrįžimą?

– Trenerio sugrįžimą vertinu gerai, nes komandoje buvo šiokių tokių nesklandumų, o dabar, galbūt, viskas grįš į savas vėžias. Taip pat oponentės dar nėra spėjusios išanalizuoti naujų derinių, o mums tai tik išeis į naudą. Manau, kad tai mums padėjo ir rungtynėse su „Kibirkštimi“. Kaip ir sakė jų trenerė Jurgita Štreimikytė Virbickienė, mes naudojome senus derinius, kuriems varžovės nebuvo pasiruošusios. Matėsi, kad vilnietės tik rungtynių metu pradėjo analizuoti mūsų derinius.

– Kokios buvo pagrindinės pergalės prieš LMKL čempiones priežastys?

– Komandoje jautėsi pakylėjimas, didžiulis noras laimėti. Patikėjome, kad galime laimėti ir žaidėme nuo pirmos iki paskutinės minutės. Komandos užsivedimas ir atmosfera dabar tikrai labai gera. Šiuo metu ekipa, bent jau man asmeniškai, atrodo pakilime. Taip pat prie pergalės prisidėjo ir tai, kad labai gerai sužaidėme pirmoje rungtynių dalyje. Pirmame kėlinyje merginos, kurios sėdėjo ant suolelio, sakė, kad seniai mūsų žaidime taip gerai buvo skirstomas kamuolys.

– Šis sezonas „Aistėms“ ganėtinai sėkmingas, iškovotos jau septynios pergalės. Kokios pagrindinės to priežastys?

– Daug žaidėjų mūsų ekipoje žaidžia jau ne pirmą, ir ne antrą sezoną, todėl esame gerai susižaidusios, žinome viena kitą, manau, kad tai prisideda prie sėkmingo mūsų žaidimo.

– „Aisčių“ laukia susitikimas su LMKL vicečempione Marijampolės „Sūduvos“ ekipa. Pirmame rate patyrėte pralaimėjimą 24 taškų skirtumu. Ar dabar galima tikėtis kitokio jūsų komandos žaidimo?

– Galbūt ir šiose rungtynėse mums padės kiek pasikeitę žaidimo deriniai. Žinoma, mes tikrai kovosime, stengsimės taip sėkmingai žaisti kaip prieš „Kibirkšties“ ekipą. Tikiuosi, kad atmosfera komandoje ir vėl bus puiki bei visos kovosime nuo pirmos iki paskutinės minutės. Nesvarbu, jei vienu metu ir pralaimi 20 taškų, bet svarbiausia nepasiduoti ir bandyti kovoti dėl pergalės.