Taškas į tašką vykusiame mūšyje tiksint priešpaskutinei minutei Tyleris Cavanaugh tritaškiu galėjo išvesti šeimininkus į priekį, bet nepataikė būdamas laisvas, o kamuolį atkovojęs Sergio Rodriguezas realizavo abi baudas – 65:69.

Netrukus iš toli prametė ir Edgaras Ulanovas, tuo metu Kyle'as Hinesas pasismagino dėjimu ir taip galutinai išsprendė mačo baigtį.

Žalgiriečių viltis dvikovoje palaikė nepailstantis Lukas Lekavičius, kuris surinko 16 taškų. 13 pridėjo T. Cavanaugh.

Nugalėtojų gretose sunkiai sustabdomi buvo tritaškių prišaudę Malcolmas Delaney ir Troy'us Danielsas, atseikėję atitinkamai 20 ir 15 taškų. Savo ruožtu K. Hinesas pasižymėjo dvigubu dubliu – 11 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.


Ilgiau nei du mėnesius rakto į pergalę tarptautinėje arenoje neatrandantys žalgiriečiai suklupo jau devintą sykį paeiliui, įskaitant ir pralaimėjimą 58:65 Italijoje, seriją bei toliau yra įstrigę pačioje turnyro lentelės apačioje.

Tuo metu Profesoriumi vadinamo Ettores Messinos auklėtiniai, į priekį praleidę tik Madrido „Real“ ir „Barceloną“, rikiuojasi trečioje vietoje.


Rungtynės:

Kauno „Žalgiris“ – Milano „Armani Olimpia“ 70:74 (18:17, 17:18, 16:18, 19:21).

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 16 (4/6 dvitaškiai, 0/1 tritaškių, 8/8 baudos, 5 rez. perd.), Tyleris Cavanaugh 13 (2/4 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai), Edgaras Ulanovas 9, Joffrey Lauvergne'as ir Karolis Lukošiūnas (2/8 tritaškiai) po 8, Artūras Milaknis 5 (1/4 tritaškis), Tai'us Websteris 4 (6 rez. perd.), Joshas Nebo 3 (5 atk. kam.), Paulius Jankūnas ir Nielsas Giffey'us po 2 taškus. Marekas Blaževičius (3 min.) taškų nepelnė, o Regimantas Miniotas nežaidė.

„Armani Olimpia“: Malcolmas Delaney 20 (4/7 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai), Troy'us Danielsas 15 (4/9 tritaškiai), Kyle'as Hinesas 11 (4/5 dvitaškiai, 3/4 baudos, 10 atk. kam.), Sergio Rodriguezas 10 (5 rez. perd.), Devonas Hallas ir Benas Bentilas po 5, Nicolo Melli ir Davide'as Alviti po 3, Giampaolo Ricci 2 taškai.

Kauniečiai mūšyje su „Armani Olimpia“ vertėsi be Manto Kalniečio ir Janio Strelnieko. Tiesa, į aikštelę jau starto penkete grįžo Joshas Nebo.

Pastarąją pergalę Eurolygoje Jures Zdovco kariauna iškovojo dar gruodžio 2 dieną, kai savo arenoje 72:68 palaužė Vitorijos „Baskonią“.

Nuo to laiko buvo tik klumpama – prieš Maskvos CSKA, prieš „Monaco“, dukart prieš Kazanės UNIKS, prieš Miuncheno „Bayern“, prieš Stambulo „Fenerbahče“, prieš „Armani Olimpia“ ir prieš Tel Avivo „Maccabi“.

Ši savaitė Eurolygoje žaliai-baltiems – vėl dviguba: jie ketvirtadienį svečiuosis Monako Kunigaikštystėje, kur susigrums su vietos „Monaco“ klubu ir Donatu Motiejūnu (pirmas mačas – 98:107 po pratęsimo).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)