Susitikimas tarp turnyro favoritų ir viena iš varžybų autsaiderių laikomos Venesuelos komandos prasidėjo netikėtai įtemptai. Nors amerikiečiai pirmieji pelnė taškus, varžovai nusileisti neketino ir sužaidus 10 min. rezultatas buvo lygus – 18:18.

Tai gerokai supykdė JAV rinktinės trenerį Mike'ą Krzyzewskį ir pačius jo auklėtinius.

Antrasis mačo ketvirtis nuo pirmojo skyrėsi kaip diena ir naktis. Įsismagino Carmelo Anthony, Kevinas Durantas, po krepšiais ėmė dominuoti DeAndre Jordanas ir taškų skirtumas amerikiečių naudai ėmė augti kaip ant mielių.

Per antrąjį kėlinį vos 8 taškus varžovams leidę pelnyti amerikiečiai po 20 min. pirmavo 48:26.

Trečiajame kėlinyje Venesuelos ekipos puolimas šiek tiek atsigavo ir abi ekipos ėmė žaisti „bėgu-metu“ stiliaus žaidimą, tačiau ketvirtajame amerikiečiai vėl suaktyvino gynybą, apsukų puolime nemažino ir, vos įpusėjus ketvirčiui, Jimmy Butleris pelnė 100-ąjį JAV rinktinės tašką.

Apskritai antroje mačo pusėje JAV rinktinė jau žaidė žiūrovams – efektingais dėjimais pasižymėjo ir Paulas George'as ir D. Jordanas ir kiti čempionų titulą ginančių amerikiečių krepšininkai.

Mačo pabaigą skelbianti sirena užfiksavo dar vieną triuškinamą JAV rinktinės pergalę 44 taškų skirtumu.

Rezultatyviausias JAV rinktinės gretose buvo 20 taškų pelnęs P. George'as, 17 taškų surinko J. Butleris, 16 – K. Durantas, po 14 – C. Anthony ir D. Jordanas, 8 – DeMaras DeRozanas. Iš visų aikštėje pasirodžiusių krepšininkų nepasižymėjo vienintelis Klay Thompsonas.

Venesuelos komandai 19 taškų pelnė Johnas Coxas, 18 – Gregory Echenique, 10 – Gregory Vargasas.

JAV rinktinė krepšį taikliau atakavo iš visų pozicijų, kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 42-32, pagal rezultatyvius perdavimus varžovus pranoko 24-15, o pagal naudingumo koeficientą – 139-61.

Pirmajame A grupės mače JAV rinktinė 119:69 sutriuškino Kiniją, o Venesuela 62:86 nusileido Serbijos krepšininkams. Kitas rungtynes amerikiečiai žais su kol kas be kluptelėjimų žygiuojančiais australais, o Venesuelos krepšininkų varžovais bus Kinijos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)