Dvigubą Eurolygos savaitę sėkmingai pradėjęs Kauno „Žalgiris“ (7-14) penktadienio vakarą panaikino dviženklį deficitą, tačiau iškovoti antrosios pergalės Ispanijoje nesugebėjo – „Palau Blaugrana“ arenoje 73:91 (12:26, 25:18, 20:24, 16:23) nusileido „Barcelona“ (15-6) krepšininkams.

Man susirūpinimą kelia ne švieslentė – Valensijoje žaidėme puikias rungtynes. Mane neramina, kad paskutiniame kėlinyje pasidavėme. Tai mane nepatinka, – po rungtynių kalbėjo A. Trinchieri. – Mes esame „Žalgiris“.

Galime būti geri arba blogi, bet aikštėje pasiduoti negalime. Net ir prasčiausiose rungtynėse turime išlikti kartu ir baigti darbą. Mes tai pažadėjome sau, klubui ir fanams. Tai pasakiau ir komandai po rungtynių. Niekada neišskiriu nė vieno žaidėjo. Turiu padaryt viską, kad žaidėjai labiau pasitikėtų savimi ir, jei viskas krypsta netinkama kryptimi, nenusiviltų“.

Anot jo, pirmasis kėlinys Barselonoje buvo itin prastas, o antrasis – neįtikėtinai geras: „Pradėjome vangiai ir tai mums kainavo rungtynes trečiame kėlinyje. Buvome lėti, minkšti psichologiškai ir fiziškai.

Mėginome žaisti, bet tai rimtas varžovas. Jabari Parkeris, Janas Vesely, Dario Brizuela žaidė puikias rungtynes. Visuomet aikštėje turime dvi komandas. Varžovai žaidė geriau. Kažkuriuo metu neturėjome psichologinės ir fizinės energijos varžytis. Tai mane neramina.“

Paklaustas, kas nutiko rungtynių pradžioje, kai „Žalgiris“ leido varžovams spurtuoti 13:0, A. Trinchieri truktelėjo pečiais – taip neturėjo nutikti, bet nutiko.

„Varžovai pradėjo labai agresyviai, o mes tam nebuvome pasirengę. Aš išnaudojau dvi minutės pertraukėles pirmame kėlinyje, nors to paprastai nedarau. Mačiau, kad komandai reikia pagalbos. Dėl to sužaidėme puikų antrąjį kėlinį. Esu labiau nusivylęs trečiuoju kėliniu, nei pirmuoju. Po pirmojo ketvirčio mes sugebėjome sugrįžti. Trečiajame kėlinyje mes padarėme nuodėmę“, – kalbėjo jis.

Treneris tikino, kad klaidų yra, bet norint jas suvaldyti, reikia daugiau treniruočių. Apibendrindamas dvigubą Eurolygos savaitę jis pabrėžė, kad žaidėjai stengiasi suprasti, ko nori treneris.

„Kai kurie stengiasi susitvarkyti su spaudimu, kurį keliu žaidėjams. Tikiu, kad kartais, jei turi svarbų vaidmenį, negali vengti atsakomybės. Galiu suprasti, jei žaidėjas turi prastą dieną, bet jei metimai nepasiekia tikslo, veržkis. Jei tau prasta diena, prakaituok gynyboje, kovok dėl kamuolių, provokuok pražangą, būk naudingas“, – kalbėjo A. Trinchieri.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją