Įveikę varžovus iš Turkijos klaipėdiečiai žengė labai tvirtą žingsnį Eurolygos TOP-16 etapo link.

„Nesame nusiteikę laukti, kaip sužais kitos komandos, ar jų rezultatai bus mums palankūs. Viskas mūsų rankose. Reikia iškovoti pergalę išvykoje Valensijoje ir viskas bus aišku“, - treneriui antrino ir rezultatyviausiai „Neptūno“ gretose prieš turkus žaidęs Deividas Gailius.

Komandos kapitonas Martynas Mažeika tikino, kad krepšininkai jau apsipranta žaisti išvykose, todėl iškovoti pergalę Valensijoje yra realu.

„Pastarąjį mačą išvykoje su „Olympiakos“ komanda sužaidėme tikrai neblogai. Būtent šiai ekipai pralaimėjome namuose ir tai buvo vienintelis pralaimėjimas. Todėl dabar reikia to vienintelio laimėjimo išvykoje ir būsime TOP-16 etape. Apetitas kyla bevalgant“, - šypsojosi M. Mažeika.

D. Gailiaus nuomone, pergalę lėmė tai, kad klaipėdiečiai buvo itin nusiteikę laimėti. „Energingai žaidėme nuo pradžios iki pabaigos, todėl toks ir rezultatas. Mūsų užvedinėti šioms varžyboms tikrai nereikėjo, žinojome jų svarbą. Ir esame labai patenkinti“, - kalbėjo D. Gailius.

M. Mažeika tvirtino, kad iškovoti pergales namuose labai padeda žiūrovai. „Kai tokie sirgaliai ir jų tiek daug, tai, manau, kad ir futbolo rungtynes laimėtume prieš kokią nors neblogą komandą“, - juokėsi „Neptūno“ kapitonas.

K. Maksvytis teigė, kad abi komandas slėgė įtampa, nes „Galatasaray“ ekipai pergalė prieš „Neptūną“ būtų garantavusi vietą kitame etape. „Jų tikslas yra patekti į TOP-16 etapą, nes tuomet esą išsispręs finansinės bėdos. Taip viešai kalbėta. Todėl ir juos, ir mums slėgė įtampa, bet mes geriau su ja susitvarkėme ir laimėjome“, - konstatavo K. Maksvytis.

„Galatasaray“ komandos vyriausiais treneris Erginas Atamanas neslėpė, kad žinojo, jog „Neptūnas“ namuose yra visai kitokia komanda nei išvykoje.

„Jie turėjo daugiau energijos, jiems pasisekė sustabdyti mūsų pagrindinius žaidėjus. Jų motyvacija laimėti buvo labai stipri“, – klaipėdiečius santūriai gyrė E. Atamanas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)