Kazio Maksvyčio auklėtiniai FIBA Čempionų lygoje varžysis jau trečią sezoną. 2018-2019 metų sezoną jiems D grupės rungtynėse teks susikauti su Stambulo „Bešiktaš“, Strasbūro IG, Bolonijos „Virtus“, Liublianos „Olimpija“, Patrų „Promitheas“, Ostendės „Telenet“ ir viena kvalifikaciją įveikusi ekipa.

„Grupė labai stipri, – bcneptunas.lt teigia burtų traukimo ceremonijoje dalyvavęs „Neptūno“ sporto direktorius Donatas Zavackas. – Tačiau tai mūsų negąsdina. Kausimės iš visų jėgų ir stengsimės prasimušti į kitą etapą“.

Grupių etapo durys gali atsiverti dar dviems Lietuvos komandoms, tačiau joms teks įveikti atranką. Pirmajame etape šiauliečiai žais su bulgarų Sofijos „Lukoil“, o sėkmės atveju jų lauktų suomių „Karhu“ ir „CSM Oradea“ poros nugalėtojas.

Trečiame atrankos etape Antano Sireikos auklėtinių lauktų akistata su prancūzų Nantero 92 klubu.

„Lietkabelis“ atranką pradės nuo trečio etapo, o Gintaro Kadžiulio auklėtinių potencialūs varžovai būtų Kantu „Red October“, Solnoko „Olaj“, Antverpeno „Telenet Giants“ arba Larnakos AEK.

Jei „Šiauliai“ pasiektų grupių etapą, ji žaistų B grupėje, o „Lietkabelis“ – C grupėje.

FIBA Čempionų lygos grupės

FIBA Čempionų lygoje šį sezoną dalyvaus 32 komandos, kurios burtų keliu buvo suskirstytos į 4 grupes po 8 komandas. 26 komandos jau yra žinomos, dar 6 prisijungs prie turnyro po atrankos etapo. Į kitą etapą patenka 4 geriausios grupės komandos ir susikauna aštuntfinalyje.

Aštuntfinalio barjerą perkopia komanda pasiekusi geresnį bendrą rezultatą per dvejas rungtynes (namuose ir išvykoje). Ketvirtfinalio principas išlieka toks pat, o geriausios 4 komandos patenka į finalinio ketverto etapą, kuriame viską lemia vienos rungtynės. Šį sezoną finalinis ketvertas vyks gegužės 3-5 dienomis, vienoje iš į paskutinę kovą patekusių komandų arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)