Iš Klaipėdos kilęs krepšininkas 2012-2013 metų sezoną pradėjo Valdemaro Chomičiaus treniruojame Dnepropetrovsko „Dnipro“ klube, tačiau galiausiai gruodį nusprendė grįžti į gimtąjį pajūrį ir apsivilkti „Neptūno“ marškinėlius. Jis daug prisidėjo, kad „Neptūnas“ pirmą kartą klubo istorijoje iškovotų LKL bronzos medalius.

„Visur gerai, bet namuose geriausia. „Neptūnas“ visada buvo ir bus mano gimtojo miesto ekipa. Krepšinis - mano hobis, darbas ir malonumas viename“, - ne kartą yra sakęs V. Vasylius.

Pasak jo, apsisprendimą likti „Neptūne“ lėmė ne tik geros sąlygos, bet ir tai, kad komanda vėl žais VTB Vieningoje lygoje bei galės pasisemti patirties Europos taurės turnyre.

„Norėjau žaisti šiuose turnyruose. Nereikės niekur vykti, šalia bus ir mano šeima bei draugai. Tai tik pliusai“, – aiškino V. Vasylius, kuris „Neptūno“ marškinėlius vilkės jau ketvirtą sezoną. Jis šioje komandoje žaidė 2008-2009, 2010-2011 metais bei pernai.

Per savo karjerą jis dar rungtyniavo Vloclaveko „Anwil“, Kėdainių „Nevėžio“, Samaros „Krasnyje Krylja“, „Šiaulių“ bei „Dnipro“ ekipose.

Tiesa, V. Vasylius daug patirties įgavo JAV. Į šią šalį jis išvyko vos 17-os. Ten baigė baigti vidurinę mokyklą (11 ir 12 klasę). Vėliau rungtyniavau Old Dominion universitete (NCAA).

„Treneris manimi pasitikėjo, gaudavau daug laiko žaisti. Universitete pamačiau, koks yra gyvenimas be tėvų. Tai mane užgrūdino“, - pasakojo žaidėjas.

Praėjusį sezoną LKL pirmenybėse V. Vasylius vidutiniškai rinkdavo po 10,3 taško, atkovodavo po 4 kamuolius bei atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

VTB Vieningos lygos turnyre jam sekėsi dar geriau – rinkdavo po 15,8 taško, atkovodavo po 4,8 kamuolio ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Priminsime, kad „Neptūnas“ prieš kelias dienas sudarė kontraktus su Davidu McClure'u, Mariumi Runkausku, Simu Galdiku ir Arvydu Eitutavičiumi, taip pat turi galiojančias sutartis su Vytautu Šarakausku ir Mindaugu Girdžiūnu. Komandą ateinantį sezoną ir toliau treniruos Kazys Maksvytis ir Tomas Rinkevičius.

Neptūniečiai treniruočių procesą planuoja pradėti nuo rugpjūčio 19 dienos.

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją