Jie abu krepšinio paslapčių mokėsi pas Klaipėdos trenerį Mindaugą Bugį, praėjusį sezoną rungtyniavo ne tik Moksleivių krepšinio lygos čempionate (varžėsi finalinio ketverto varžybose), bet ir Regionų krepšinio lygoje (RKL), kur atstovavo Neringos „Kuršių“ komandai.

M. Andruškevičius vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 28 minutes, pelnydavo po 12,3 taško, atkovodavo po 3,6 kamuolio ir atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

A. Mikalauskas vidutiniškai žaisdavo po 31 minutę, pelnydavo po 15,4 taško, po atkovodavo 5,5 kamuolio ir atlikdavo po 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Abu žaidėjai kartu su kitu „Netpūno“ žaidėju Laurynu Bieliausku buvo V. Knašiaus krepšinio mokyklos komandos lyderiai Lietuvos jaunių pirmenybėse, kur klaipėdiečiai iškovojo antrą vietą. A. Mikalauskas pelnydavo po 20,1 tašką per rungtynes ir atkovodavo po 10,3 kamuolio, M. Andruškevičius jaunių čempionate pelnydavo po 17,5 taško ir atkovodavpo po 7 kamuolio.

„Jie abu yra mūsų ekipos nario Lauryno Beliausko kartos žaidėjai. Juk Laurynas, kuris praėjusį sezoną mūsų klubo buvo skolinamas Kauno „Žalgirio“ jaunimo komandai, tapo Eurolygos jaunimo turnyro Madride nugalėtoju ir naudingiausiu finalo žaidėju, taip pat – tritaškių konkurso nugalėtoju. Pernai su Laurynu pasirašėme trijų metų sutartį, o šiemet nusprendėme į ekipą pasikviesti ir ilgalaikes sutartis pasirašyti dar su dviem jaunais ir perspektyviais klaipėdiečiais. Auginsimės savo miesto žaidėjus. Visi jie yra Lietuvos jaunimo rinktinės kandidatai“, – pabrėžė „Neptūno“ klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

„Šie vyrai ateities žaidėjai ir jei jiems pavyks sustiprėti fiziškai bei kantriai dirbti, tai ateitį jie gali išaugti gerais krepšininkais.“ – kalbėjo V. Knašiaus krepšinio mokyklos direktorius Stasys Kaupys.

„Neptūno“ klubo vadovybė buvo susitikusi su Klaipėdos miesto meru, naujais Savivaldybės administracijos darbuotojais ir vieningai sutarė, kad bus rodomas dėmesys Klaipėdos miesto jauniesiems žaidėjams.

„Jauniems krepšininkams yra didesnis stimulas stengtis, kai jie žino, kad juos stebi, domisi jų žaidimu reprezentacinės miesto komandos atstovai. Ir jaunųjų krepšininkų tėvai mato, kad jaunimui yra sudarytos sąlygos atsiskleisti ir noriai bendradarbiauja su mūsų klubu“, – džiaugėsi O. Kurauskas.

Primename, kad „Neptūną“ 2015-2016 m. sezoną treniruos Dainius Adomaitis. Iš žaidėjų sutartis su Klaipėdos ekipa kitam sezonui turi Arvydas Šikšnius, Vytautas Šarakauskas, Laurynas Beliauskas (visi – dvejų metų), Donatas Zavackas, Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Butkevičius ir Raidas Nacius.