Pirmame kėlinyje šeimininkai kur kas geriau pataikė dvitaškius, „Žalgiris“ – tritaškius, ir komandos žengė greta. Svečių reikalai pradėjo šlyti antrame ketvirtyje, kai „Olympiakos“ spurtavo 14:0 ir išsiveržė į priekį 15 taškų skirtumu.

Negana to, petį susižeidė ir daugiau ant parketo nebegrįžo Tomas Dimša – atakuojančio gynėjo pozicijoje K. Maksvyčiui liko vienintelis Dovydas Giedraitis.

Prie svarbiausios Graikijos čempionų atkarpos 5 taškais prisidėjo ir Ignas Brazdeikis, kuris iš viso jų per vakarą sukrapštė 9 – tai buvo rezultatyviausias ir efektyviausias buvusio žalgiriečio pasirodymas šiame Eurolygos sezone.

Puikiai žaidė ir kitas Kaune kelią Eurolygoje pradėjęs krepšininkas – Thomasas Walkupas surinko 14 taškų.

Po pertraukos „Žalgirio“ gyvybę dar kurį laiką palaikė įsismaginęs Keenanas Evansas, tačiau „Olympiakos“ turėjo du tokius ginklus: Alecas Petersas ir Isaiah Canaanas atakavo neužsikirsdami ir tarsi lenktyniavo tarpusavyje, kuris susmeigs daugiau tritaškių.

Jokių vilčių mačo pabaigoje Kazio Maksvyčio auklėtiniai nebeturėjo, ir tik per anksti atsipalaidavę nugalėtojai patys nepasirūpino didesniu taškų skirtumu.

Ketvirto kėlinio pabaigoje „Žalgirio“ treneris suteikė progą Eurolygoje debiutuoti 21-erių gynėjui Nedui Montvilai, kiek anksčiau savo pirmuosius taškus stipriausiame žemyno turnyre pelnė Danielius Lavrinovičius.

Trečią pergalę Eurolygoje iš eilės iškovoję „Olympiakos“ pataikė daugiau nei pusę tritaškių (15/29), atliko 23 rezultatyvius perdavimus ir suklydo vos 6 kartus.

„Olympiakos“: Isaiah Canaanas 25 (4/6 trit.), Alecas Petersas 22 (4/5 trit., 6 atk. kam.), Thomasas Walkupas 14 (4/7 trit., 5 rez. perd.), Ignas Brazdeikis 9 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), Nikola Milutinovas 6;

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 21 (3/3 trit.), Kevarriusas Hayesas ir Brady Manekas – po 10, Lukas Lekavičius 9, Edgaras Ulanovas 6, Arnas Butkevičius 5, Rolandas Šmitas 4, Tomas Dimša 3, Dovydas Giedraitis ir Danielius Lavrinovičius – po 2.

Statistika

Rungtynes pilnutėliuose Taikos ir draugystės sporto rūmuose, turinčiuose per 11 tūkst. vietų, stebėjo ir dar vienas buvęs „Žalgirio“ krepšininkas – tik šią savaitę į Pirėjų persikėlęs Nazas Mitrou-Longas.

Atstovauti „Olympiakos“ Eurolygoje kanadietis galės nuo antro reguliaraus sezono rato pradžios sausį.

Eurolygos vicečempionai pasikvietė jį vietoje traumą gavusio Nigelio Williamso-Gosso.

Per visą istoriją tarpusavio akistatose kauniečiai šventė 14 pergalių, graikai buvo pranašesni 18 kartų, įskaitant penkis pastaruosius susitikimus iš eilės.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais lapkričio 30 d. taip pat išvykoje – su Milano „Olimpia“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)