Po pertraukos pergalingai į nacionalinės komandos gretas grįžęs Edgaras Ulanovas per 22 minutes pelnė 8 taškus (2/3 dvit., 4/5 baud.), atkovojo 4 kamuolius bei atliko net 5 rezultatyvius perdavimus.

„Jei atvirai, su nerimu laukiau šių rungtynių. Ne dėl to, kad kurį laiką nežaidžiau rinktinėje, bet dėl varžovų.

Lenkija – nuolat gerai kovoja „languose“, turi branduolį, kartu žaidžia ilgą laiką, žaidė paskutinę vasarą čempionate. Tikėjausi rimtos kovos ir tam reikėjo nusiteikti. Dvikovos pradžioje jiems kažkiek nusileidome fiziškumu.

Tačiau dvikovos viduryje jiems atsakėme tuo pačiu, galų gale metimai sukrito. Matėte, pabaigoje jau kontroliavome rungtynes“, – po pergalės kalbėjo E. Ulanovas.

Puolėjas neslėpė, per kelias bendras treniruočių dienas komanda dėmesį telkė paprastiems dalykams.

Margiris Normantas, Ąžuolas Tubelis

„Laiko daug neturėjome, svarbūs buvo elememtarūs dalykai – kuo geresnis derinių išpildymas. Jų nedaug turėjome, prieš vienokią, ar kitokią gynybą.

Tiesiog, kuo geresnė kokybė tiems keliems deriniams“, – kalbėjo „Žalgirio“ vienas lyderių, po pertraukos papildęs nacionalinę komandą sezono viduryje.

„Ar nustebino varžovai? Ne, stebėjome jų žaidimą, žinojome, ką jie žaidžia čempionatuose.

Treneris žinomas, ir aikštės gynybai, kurios sulaukėme ketvirtame kėlinyje, net ir jai kažkiek ruošėmės“, – kalbėjo rinktinės senbuvis.

„Jei atvirai, ypatingo jaudulio nejutau. Nebuvo taip, kad drebėtų kojos. Kalbant apie komandas, abu žaidėjai, žaidžiantys Italijoje, sužaidė geras rungtynes. Nežinau, ką jie ten valgo“, – šypsojosi E. Ulanovas, turėdamas omeny Osvaldo Olisevičiaus rezultatyvų pasirodymą. Trevizo „NutriBullet“ ekipai atstovaujantis krepšininkas pelnė 20 taškų (4/5 dvit., 4/7 trit.) ir rinko 18 naudingumo balų.

E. Ulanovas girdėjo tribūnose sirgalių raginimus išleisti į aikštę Ąžuolą Tubelį, kuriam buvo debiutas nacionalinėje komandoje. Šis ant parketo pasirodė likus 3 min. bei spėjo pelnyti 4 taškus.

„Girdėjau sirgalių skandavimą. Žinote, net ir pranašumas čia yra svarbus, rungtynių nėra daug.

Iš kitos pusės, sirgalius suprantu, kurie nori pamatyti jauną kraują. Viskas tvarkoje, Ąžuolas – geras vyrukas, laukia gera ateitis“, – prognozavo E. Ulanovas.

Edgaras Ulanovas

Trenerio Kazio Maksvyčio sprendimu, šį susitikimą praleis „Ryto“ puolėjas Gytis Radzevičius.

Lietuvos rinktinės gretose – keturi Eurolygos žaidėjai: žalgiriečiai Lukas Lekavičius, Tomas Dimša, Edgaras Ulanovas ir Rokas Giedraitis iš Belgrado „Crvenos Zvezdos“.

Ryškiausi lenkų veidai – taip pat Eurolygoje žaidžiantys Mateušas Ponitka ir Aleksanderis Balcerowskis.

Lietuviai pirmajame atrankos lange į 2025 m. pirmenybes sužais du mačus – po akistatos Vilniuje vasario 26 d. Taline laukia dvikova su Estija.

H grupėje taip pat varžosi Šiaurės Makedonija. Lietuvai grupėje reikės aplenkti makedoniečius arba estus, nes lenkai kaip vieni iš būsimo turnyro šeimininkų jau turi vietą jame.

Paskutinėmis akimirkomis K. Maksvyčiui ir jo štabui teko įvesti kelias korekcijas – dėl traumų iš nacionalinės komandos kandidatų sąrašao pasitraukė Dovydas Giedraitis ir Laurynas Birutis. Jau stovyklos metu susirgo Vaidas Kariniauskas. Juos pakeitė Kristupas Žemaitis ir Marekas Blaževičius.


Standings provided by Sofascore


Atrankoje į kitų metų Europos čempionatą iš viso dalyvauja 32 komandos, kurios burtų keliu buvo suskirstytos po keturias į aštuonias grupes.

Be šio lango, bus žaidžiami dar du – 2024 m. lapkričio 18–26 d. ir 2025 m. vasario 17–25 d.
Iš kiekvienos atrankos grupės, išskyrus tas, kuriose varžysis ir būsimi pirmenybių šeimininkai, į čempionatą pateks po tris geriausias komandas.


2025 m. Europos čempionatas vyks Kipre, Suomijoje, Lenkijoje ir Latvijoje kitų metų rugpjūčio 27-rugsėjo 14 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją