„Žaisti Valensijoje visuomet sunku. Prisimenu pirmo rato rungtynes, kurias stebėjau – jie Kaune sunaikino mus fiziškai, todėl auklėtinių paprašiau kautis, būti kietiems ir atsakyti fiziškumu. Puikiai tą darėme pirmoje mačo pusėje, kurioje buvome puikūs. Judinome kamuolį, daug žaidėjų buvo ritme. Po pertraukos „Valencia“ išėjo labai stipriai, nebuvome pasiruošę, kažkiek praradome pasitikėjimo, darėme daug klaidų, bet tada radome būdą išlikti gyviems, rungtynėse ir paskutines penkias minutes sužaidėme puikiai“, – po susitikimo kalbėjo italas.

Pirmame rate „Žalgiris“ prieš „Valencią“ krito 72:87, o vienu metu tada buvo triuškinami 29 taškais.

Šį kartą Lietuvos čempionų vedliu buvo Keenanas Evansas – amerikietis pelnė 24 taškus (6/9 trit.). 14 taškų pridėjo kapitonas Edgaras Ulanovas (4/4 dvit., 6/6 baud., 8 atk. kam., 22 naud. balai), 12 – Rolandas Šmitas.

„Keenanas buvo neįtikėtinas, pataikė labai sunkius metimus ir užsimetė komandą ant savo nugaros. Ulanovas sužaidė labai protingas rungtynes, buvo tikras kapitonas, padėjo savo komandos draugams. Kartu pradedame matyti, ką gali duoti Brady Manekas – jis protingas, efektyvus.

Rolandas šiek tiek strigo, padarė nedovanotinų klaidų – nesportinė pražanga, pramesti lengvi metimai. Bet buvau labai griežtas jam, nes jis – itin svarbi šios komandos dalis. Tikiu, kad kuo esi svarbesnis, tuo iš tavęs turiu prašyti daugiau. Galiausiai jis atliko du itin svarbius veiksmus – perdavimą įkirtusiam Ulanovui ir atkovojo kamuolį puolime, kuris iš esmės uždarė rungtynes.

Visi yra svarbūs, visi gali mums padėti. Dabar mano darbas yra atrasti ritmą Edmondui Sumneriui. Jis yra labai talentingas, bet pirmą kartą žaidžia Europoje. Tai komandinė pergalė – be Luko ir Dimšos darbo pirmoje pusėje nebūtume taip žaidę“, – auklėtinius gyrė A. Trinchieri.

K. Evansas žibėjo svarbiausiu metu, pataikęs kelis sunkius ir itin svarbius tritaškius.

„Svarbiausia turėti žaidėją, kuris yra pasiruošęs prisiimti atsakomybę atlikti šiuos metimus. Tam reikia turėti krepšinio asmenybę ir kiaušinius. Be kiaušinių tu nelaimėsi tokių mačų išvykoje“, – vaizdžiai kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Šį kartą mačą starto penkete pradėjo Dovydas Giedraitis, per pirmus du A. Trinchieri mačus sužaidęs vos 18 sekundžių. Valensijoje gynėjas aikštėje praleido 12 minučių ir pelnė 6 taškus, kartu prisidėdamas prie varžovų lyderio Chriso Joneso stabdymo.

„Norėčiau, kad Dovis turėtų daugiau agresyvumo puolime. Jis puikus kiekvienoje treniruotėje, yra nuostabus gynyboje, bet nelabai pasitiki savimi puolime. Labai sunku žaisti su keturiais žaidėjais puolime, todėl jis turi tą pagerinti ir atakuoti krepšį“, – aiškino A. Trinchieri.

Treneris nepamiršo padėkoti ir „Žalgirio“ sirgaliams, kurių tradiciškai Valensijos „La Fonteta“ buvo nemenkas būrys.

„Aš myliu juos. Buvo daug alaus ir jie buvo pasiruošę atlikti savo darbą. Tai geriausi fanai“, – dėkojo italas.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais jau penktadienį, kai sužais dar vienas išvykos rungtynes susikaus su Roko Jokubaičio „Barcelona“ (13-6).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)