Nemalonus epizodas užfiksuotas ketvirtųjų NBA Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijos tarp Hjustono „Rockets“ ir „Golden State Warriors“ ekipų rungtynių antrojo kėlinio pabaigoje.

Ant parketo bėgdamas į puolimą pargriuvo D. Motiejūnas, kuris slydo grindimis ir ant jų paliko prakaito liniją. Po akimirkos ant jos paslydo ir „Golden State Warriors“ superžvaigždė, aikštėje vos nepadariusi špagato.

Rungtynės S. Curry baigėsi antrajame kėlinyje – po pertraukos ant parketo jis nebesugrįžo. Nors skelbiama, kad „Warriors“ lyderis prieš trečiąjį kėlinį veržėsi žaisti, po pokalbio su strategu Steve'u Kerru ir kitais komandos trenerių štabo nariais aikštėje jis daugiau nebepasirodė. „Paslydau, griuvau, skaudėjo“, – situaciją itin trumpai komentavo pats S. Curry, kuriam pirmadienio vakarą bus atliktas magnetinio rezonanso tyrimas.

Gavus jo duomenis paaiškės, kokio sunkumo yra S. Curry patirta trauma. Artėjant tyrimui bandoma spėlioti, ar 28-erių snaiperis susižeidė stipriai – naujiena apie dar vieną gynėjo traumą visą pirmadienio rytą figūravo tarp svarbiausių sporto naujienų įvairių šalių žiniasklaidoje, pažymint, kad iš rikiuotės žvaigždė iškrito paslydusi ant D. Motiejūno prakaito.

Kadangi tai jau antra S. Curry trauma iš eilės (dėl sužeistos dešinės kojos čiurnos jis praleido dvejas serijos su „Rockets“ rungtynes) , manoma, kad bet kuriuo atveju mūšiuose su „raketomis“ S. Curry tikrai nebežais ir bus patausotas.

Jeigu snaiperiui bus nustatytas tik lengviausio lygmens dešiniojo kelio raiščių patempimas, S. Curry be krepšinio gali tekti praleisti maždaug savaitę. O jeigu medikai nustatys antro lygmens raiščių patempimą, „Golden State Warriors“ savo lyderio gali netekti kur kas ilgesniam laikui – netgi visai pusfinalio serijai, o gal ir finalo serijai (žinoma, jeigu S. Kerro auklėtiniai į jį pateks). Nustačius raiščių plyšimą, sezonas „Warriors“ žvaigždei būtų baigtas.

Ouklando klubui artimi šaltiniai jau skelbia, kad S. Curry nerungtyniaus mažiausiai dvi savaites, tačiau šie duomenys dar nėra patvirtinti.

Po pastarųjų rungtynių, kuomet „Warriors“ ir be S. Curry tritaškiais užbombardavo „Rockets“, praktiškai nebeabejojama, kad ketvirtfinalio serijos barjerą „kariai“ įveiks. Tuo metu pusfinalio serijoje be S. Curry verstis būtų kur kas sunkiau – ten „Warriors“ greičiausiai teks susiremti su Los Andželo „Clippers“.

Kaip rašo „Sports Illustrated“, „Warriors“ jau įrodė, kad gali puikiai verstis ir be S. Curry, tačiau favoritų statusas pakibtų ant plauko. Likusi be savo lyderio kitaip atrodytų ir „Warriors“ komanda, ir NBA – šiuo metu S. Curry yra vienas iš ryškiausių žmonių lygoje ir snaiperio praradimas galimai pakeistų ne tik jėgų balansą, bet turėtų įtakos ir žmonių susidomėjimui pajėgiausiu pasaulio krepšinio turnyru.

Panašios nuomonės laikomasi ir kitose žiniasklaidos priemonėse. Tiek „Washington Post“, tiek „Yahoo. Sports“ pažymi, kad paaiškėjus, jog „Warriors“ S. Curry neteko ilgesniam nei kelių savaičių laikotarpiui, virš šios komandos galvos imtų kauptis labai tamsūs debesys.

Šiuo metu Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijoje iki keturių pergalių „Warriors“ pirmauja 3-1, o penktasis mačas Ouklande bus žaidžiamas balandžio 28 d. 5.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)