Galingai mačą pradėję svečiai, vedami Stepheno Curry ir Andres Iguodalos, jau po pirmo kėlinio pirmavo dviženkliu skirtumu (15:28), tačiau antrame ketvirtyje trečią pražangą užsidirbo Klay'us Thompsonas, o sėkmingos LeBrono Jameso ir Tristano Thompsono atakos leido „Kavalieriams“ praktiškai ištirpdyti visą turėtą savo deficitą – 43:45.

Po didžiosios pertraukos Steve'o Kerro auklėtiniai vėl sustygavo savo gynybą ir po kovingai žaidusio Festuso Ezelio dvitaškio su pražanga bei Draymondo Greeno metimo iš po krepšio įgijo 15 taškų persvarą – 58:73. Prasidėjus lemiamam ketvirčiui šeimininkai spurtavo 7:0 ir atgaivino intrigą – 68:75, bet S. Curry čia pat smeigė du tritaškius iš eilės, po tolimą bombą pridėjo ir K. Thompsonas bei A. Iguodala, o „Kariai“ vėl nutolo – 77:92 (likus 6 min.). Nors po trijų J. R. Smitho tolimų šūvių komandas teskyrė keturi taškai (97:101), visos likusios LeBrono ir „Cavs“ pastangos grįžti į kovą dėl pergalės buvo bevaisės ir šventė iškeliavo į Ouklandą.

NBA komisaras Adamas Silveris naudingiausio finalo žaidėjo (MVP) prizą kiek netikėtai įteikė nė vieno mačo reguliariajame sezone startiniame penkete nepradėjusiam A. Iguodalai, kuris finalo serijoje ne tik dengė L. Jamesą, bet ir puikiai darbavosi puolime. „Warriors“, kurie serijos pradžioje atsiliko 1:2, laimėjo paskutines tris dvikovas, kai į starto penketą vietoje „centro“ Andrew Boguto nuspręsta leisti A. Iguodalą.

„Warriors“: Stephenas Curry (5/8 dvitaškiai, 3/11 tritaškiai, 6/8 baudos, 8 rez. perd.) ir Andre Iguodala (6/12 dvitaškiai, 3/8 tritaškiai, 4/10 baudos) po 25, Draymondas Greenas 16 (11 atk. kam., 10 rez. perd.), Shaunas Livingstonas ir Festusas Ezeli po 10, Harrisonas Barnesas 9, Klay'us Thompsonas ir Leandro Barbosa po 5 taškus.

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 32 (11/23 dvitaškiai, 2/10 tritaškiai, 4/8 baudos, 18 atk. kam., 9 rez. perd.), J. R. Smithas 19, Timofejus Mozgovas 17 (12 atk. kam.), Tristanas Thompsonas 15 (13 atk. kam.), Imanas Shumpertas 8, Jamesas Jonesas 5, Matthew Dellavedova 1 taškas.

„Warriors“ NBA čempionais tapo ketvirtą kartą, tačiau pirmą sykį po 40 metų pertraukos – jie triumfavo 1947, 1956, 1975 ir 2015 metais.

Tuo metu 1970 m. įkurta „Cavaliers“ komanda ir toliau lieka be aukso žiedų: Klivlando atstovams nepavyko laimėti 2007 ir 2015 m. superfinalų.

Beje, L. Jamesas pralaimėjo jau ketvirtą NBA superfinalo seriją per savo karjerą – jis laimėjo tik dvi iš šešių žaistų. Tuo metu legendinis Michaelas Jordanas, su kuriuo kartais yra mėginamas lyginti LeBronas, suklupti finale sau neleido – jis triumfavo visose šešiose lemiamose serijose ir tapo visų jų MVP (naudingiausiu žaidėju).

Nors „Cavaliers“ ekipai šiame superfinale negalėjo padėti traumuoti Kyrie Irvingas (žaidė tik pirmame mače) ir Kevinas Love, serijoje atsiskleidė gynėjas Matthew Dellavedova ir aukštaūgiai Tristanas Thompsonas bei Timofejus Mozgovas, o treneris Davidas Blattas varžovus sukaustyti bandė geležine gynyba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)