Rekonkista – taip įvardija „Marca“ NBA planus Europoje, kurioje pajėgiausia planetos lyga veikti pradėjo prieš dešimtmetį 2011-aisiais.

Ketvirtadienį skelbėme apie NBA pradėtus pirmuosius darbus siekiant netolimoje ateityje Senajame žemyne sukurti NBA prekinio ženklo valdomą klubinių komandų turnyrą.

„Marca“ ir toliau pateikia daugiau detalių apie galimus tolimesnius NBA žingsnius ir planus Senajame žemyne.

Pirmasis žingsnis, kurį norėtų žengti NBA komisaras Adamas Silveris, komerciškai patraukliuose didmiesčiuose Paryžiuje ir Londone turėti savo svarbias atstovybes.

Tiesą sakant, NBA jau dabar Londone turi savo būstinę Europoje, tačiau Jungtinės Karalystės sostinėje nėra solidžios komandos.

Paryžius vilioja savo finansinėmis galimybėmis, be to, čia nėra stipraus klubo.

Šie miestai – tai du tiksliniai taškai Europos NBA projekte, kuris ateityje norėtų įtraukti ir Madridą, Barseloną, Maskvą, Kauną, Tel Avivą, Belgradą bei Atėnus.

NBA veikla Europoje startavo 2011 metais, kuomet lyga nusprendė dalį NBA reguliaraus sezono rungtynių surengti už JAV ribų ir buvo pasirinktas Londonas. 2020 metais prieš pat pandemiją NBA rungtynes surengė Paryžiuje.

Nemažiau svarbus žingsnis, kuris rūpi savo planų Europoje turinčiai NBA, tai lygos patrauklumas.

Už Atlanto NBA kovose greta krepšinio svarbus reginys, supantis rungtynes, nesvarbu, ar tai būtų eilinė reguliariojo sezono dvikova, ar finalo serijos 7-oji akistata.

Viskuo pasirūpinama milimetro tikslumu, tad NBA nori tą patį modelį diegti Europoje, jog greta krepšinio svarbų vaidmenį vaidintų greta jo esantys atributai, tokie kaip barai, restoranai, specializuotos parduotuvės.

Remiantis šia idėja realu ateityje surenti „Visų žvaigždžių“ akistatą tarp NBA žaidėjų ir viso pasaulio krepšininkų, svarsto minėtas ispanų portalas.

„Marca“ skelbia, jog A. Silveris suinteresuotas sukurti NBA Europos konferenciją be Eurolygos pagalbos, o padedant FIBA ir vietinėms lygoms.

„Ar tai reiškia, jog „Fenerbahče“ žais prieš „Lakers“? Ne. Tiesiog NBA Europoje turėtų savo prekės ženklą, o Europos divizionas būtų penktasis NBA produktas po NBA, WNBA, „G-lygos“ ir „NBA Africa“ lygų, – rašo „Marca“.

NBA Europos diviziono sukūrimas būtų rimtas smūgis Eurolygai, kurią pastaruoju metu kamuoja vidiniai nesutarimai. Dalis klubų neslepia nepasitenkinimo J. Bertomeu darbu, o tai tik paspartino NBA iniciatyvą Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)