Eurolyga praėjusį mėnesį paskelbė, kad ASVEL pretenduoja į vieną iš dviejų vardinių kvietimų 2019-2020 metų sezonui, kuomet turnyro dalyvių skaičius išaugs nuo 16 iki 18.

Ateinantį sezoną ambicingai nusiteikusiam Vilerbano klubui dar teks pakentėti Europos taurės varžybose, bet T. Parkeris dėl to nesigraužia.

„Greitai atstovausime Prancūzijai Eurolygoje. Norėčiau, kad būtume tam pasiruošę. Mums vis dar reikia nemažai padirbėti“, – sakė klubo prezidentas ir didžiausias akcininkas.

San Antonijaus „Spurs“ komandai NBA lygoje vis dar atstovaujantis 35-erių gynėjas neseniai grįžo į tėvynę po sezoną užbaigusio pralaimėjimo „Golden State Warriors“ krepšininkams Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje.

Dabar visą dėmesį keturiskart NBA čempionu praeityje tapęs veteranas skiria ASVEL, kurį valdo su kitu žymiu Prancūzijos krepšininku Nicolas Batumu, reikalams.

Pastarieji – ne rožėmis kloti. Europos taurės turnyre ASVEL nepateko į atkrintamąsias varžybas, o vietiniame fronte šiuo metu užima šeštą vietą.

„Tikslas buvo pasiekti Europos taurės ketvirtfinalį. Nepavyko, tačiau dar turime laiko progresui. Per kitą sezoną turėsime atlikti daug darbų, kad atitiktume Eurolygos lygį“, – sakė T. Parkeris.

Į stipriausią žemyno lygą jis taikosi žvalgydamasis į tuos, iš kurių turi ko pasimokyti.

„Žalgiris“ ir Bambergo „Brose“ mums yra sektini pavyzdžiai. Niekada nebūsime Maskvos CSKA ar Stambulo „Fenerbahče“. Ne tokio ekonominio modelio siekiame“, – aiškino visų spalvų Europos pirmenybių medalius su Prancūzijos rinktine laimėjęs įžaidėjas.

ASVEL yra tituluočiausias klubas šalyje, per istoriją iškovojęs 18 nacionalinių čempionų trofėjų. Eurolygoje Vilerbano klubas paskutinį sykį žaidė 2009-2010 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)