Vidutiniškai 11 taškų, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 17,3 naudingumo balo per mačą Ispanijos čempionate – tokia yra R. Jokubaičio statistika po keturių turų.

Akis už tokių skaičių tikrai gali užkliūti, bet Š. Jasikevičius – kuris labiau rūpinasi ne komplimentais, o pastabomis jauniems žaidėjams – tvirtina iki šiol jų nė nepastebėjęs.

„Net nežinau Roko statistikos, manau, dabar ji nėra svarbi – dar per mažai rungtynių įvyko. Ispanijoje jis yra naudingiausias komandos žaidėjas? Malonu, šaunuolis, – nusikvatojo 46-erių specialistas. – Vis tiek jauniems žaidėjams reikia įgauti patirties, todėl šiuo aspektu Europos čempionate Rokas tikrai paėjo į priekį.“

Pats R. Jokubaitis teigia, jog pasitikti antrus metus Katalonijos sostinėje jam buvo paprasčiau, nors dėl Europos pirmenybių laiko pasiruošti sezonui ir stigo.

„Jaučiuosi užtikrinčiau, nes sistema, trenerių štabas jau žinomi, ir miestas pažįstamas“, – sakė po mėnesio 22-ą gimtadienį švęsiantis Lietuvos rinktinės įžaidėjas.

Trečiadienį jis kartu su „Barcelona“ (2/1) atvyko į tėvynę žaisti Eurolygos rungtynių su Kauno „Žalgiriu“ (1/2).

Eurolygoje R. Jokubaitis kol kas taip neblizga – lyginant su ACB, šiame fronte jo vidurkiai kuklesni perpus (6,3 taško, 7,3 naudingumo balo).

„Praėjusį sezoną kažkodėl buvo atvirkščiai – Eurolygoje sekėsi geriau. Bet sezono metu visa ta statistika išsilygina, o tikras vaizdas pasirodo jo pabaigoje. Tikrai nesureikšminu gerų rezultatų Ispanijos čempionate, nereikia užmigti ant laurų. Rungtyniaujame vos ne kas antrą dieną, viskas gali labai greitai keistis. Eurolygoje, savo ruožtu, galėtų būti geriau, bet esu patenkintas, kol komanda laimi“, – svarstė gynėjas iš Mažeikių, ketvirtadienį Eurolygoje stosiantis prieš savo buvusį klubą.

– Kuo skiriasi žaidimas ir treniruotės su nauju partneriu įžaidėjų grandyje, Nicką Calathį pakeitus Tomašui Satoransky? – buvo paklaustas R. Jokubaitis

– Sato – aukštesnis, nors abu gynyboje yra vienodai geri: nei prieš vieną, nei prieš kitą treniruotėse tikrai nėra lengva. Nickas, aišku, pats geriausias perdavimų meistras Europoje. Sato – atėjęs iš NBA, visko matęs, gali skirstyti perdavimus taip pat gerai, Europos čempionate vienose rungtynėse jų atliko 17. Žaidėjai – skirtingi, bet patirtis ir lygis duoda labai daug. Vienas malonumas dirbti su tokiais partneriais.

– Ar pasikeitė atmosfera rūbinėje kartu su T. Satoransky atvykus tokiems žaidėjams kaip Janas Vesely, Nikola Kaliničius, Mike‘as Tobey?

– Rūbinėje problemų nekyla, kaip nekilo ir praėjusiame sezone. Išėjo patyrę žaidėjai, bet atėjo dar labiau patyrę. Aikštėje suprantame vienas kitą iš pusės žodžio, nors kartu rungtyniaujame mažiau nei mėnesį. Smagu turėti taip krepšinį išmanančius komandos draugus, ryšys su jais – labai geras. Gaunu begalę patarimų, smagu.

– Praėjusiame sezone neslėpėte jaudulio grįžęs į „Žalgirio“ areną, ar šįkart jo bus tiek pat?

– Nežinau, gal jausmas – šiek tiek kitoks. Buvau Lietuvoje vos prieš mėnesį – kai grįžau iš Europos čempionato. Praėjo nedaug laiko, todėl pasiilgti spėjau mažiau. Bet vis tiek smagu grįžti, tas rudeniškas oras...

Jauduliuko, aišku, išlieka. Matėme, kad visi bilietai – išparduoti, „Žalgiris“ po pirmosios pergalės – kupinas motyvacijos, žaidžia gerą krepšinį. Ir mums visiems, ir man asmeniškai jaudulio yra.

Žiūrovams rungtynės bus gal ne pačios gražiausios, kadangi abi komandos – gynybinio plano. „Žalgiris“ žaidžia aukštais penketais, gali gynyboje keistis dengiamaisiais. Nebus paprasta, laukia atkakli kova.

***

Rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Barcelona“ ketvirtadienį prasidės 20 val.

Primename, kad antradienį dvigubą Eurolygos savaitę „Barcelona“ pradėjo išvykoje 84:73 įveikdama Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), tuo metu „Žalgiris“ savoje tvirtovėje 68:65 atidarė pergalių sąskaitą prieš Bolonijos „Virtus“ (Italija).

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją