Pastaruoju metu „Žalgirio“ komandą persekioja traumos. Iš rikiuotės krenta vienas krepšininkas po kito, o savaitgalio rungtynėse su Prienų „Skycop“ žalgiriečiai vertėsi net be 5 susižeidusių žaidėjų – ilgam iš rikiuotės iškrito Leo Westermannas, neapibrėžtam laiko tarpui – Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas, čiurnų skausmai kamuoja Nate'ą Woltersą ir Marių Grigonį.

O laiko kada išsilaižyti žaizdas Šarūno Jasikevičiaus kariauna neturi. Jau artimiausiu metu „Žalgirio“ laukia viena iš pačių įtempčiausių sezono atkarpų.

Daug informacijos apie traumuotus žaidėjus „Žalgiris“ neteikia, ir šiuo metu konkrečiai aišku tik tiek, kad bent jau iki vasario vidurio negalės rungtyniauti kelio traumą patyręs įžaidėjas L. Westermannas, kuris pastaruoju metu buvo įgijęs tikrai gerą sportinę formą.

Visgi galima prognozuoti, kad jau artimiausiu metu „Žalgirio“ gretose išvysime progą pailsinti skaudančias čiurnas turėjusius N. Woltersą ir M. Grigonį – rungtynių grafikas toks įtemptas, kad „Žalgiriui“ taupytis tiesiog nebus įmanoma.

Pradedant nuo sausio 4-osios, „Žalgiris“ visą savaitę žais po rungtynes kas dvi dienas ir atsipalaiduoti progos neturės net ir LKL čempionate. Tiek Eurolygoje, tiek vietiniame fronte žalgiriečių laukia akistatos su komandomis, esančiomis tarp turnyro lyderių.

Šią savaitę į Kauną atvyks vienas iš Europos krepšinio flagmanų, Maskvos CSKA, su kuriuo „Žalgiris“ nesuvestų sąskaitų turi nuo pirmojo šio sezono rato, kai Rusijos sostinėje svarbiu momentu „prapuolė“ 5 kauniečių atakos sekundės, o tyrimą inicijavusi Eurolyga apie jokias sankcijas „armiečiams“ taip ir nepranešė iki šiol.

„Žalgirio“ 2019-ųjų pradžia
(data, rungtynės, turnyras, pradžia)

Sausio 4 d.„Žalgiris“ – CSKAEurolyga20.00
Sausio 6 d.„Neptūnas“ – „Žalgiris“LKL17.20
Sausio 8 d.„Žalgiris“ – „Anadolu Efes“Eurolyga20.30
Sausio 10 d.„Fenerbahče“ – „Žalgiris“Eurolyga19.45
Sausio 13 d.„Lietkabelis“ – „Žalgiris“LKL17.20

Prabėgus dviems dienoms, sekmadienį, „Žalgirio“ laukia išvyka į Klaipėdą ir akistata su vienintele šį sezoną kauniečius Lietuvoje palaužusia ekipa – „Neptūnu“, kuris LKL turnyro lentelėje šiuo metu yra antras.

Kita savaitė taip pat nebus rožėmis klota – antradienį namie „Žalgiris“ priims Stambulo „Anadolu Efes“ su gerais pažįstamais Vasilije Micičiumi, Brocku Motumu ir Jamesu Andersonu, o jau kitą dieną pats skris į didžiausią Turkijos miestą, kur ketvirtadienį žais su vienvalde Eurolygos lydere „Fenerbahče“.

Tik tuomet žalgiriečių lauks viena diena ilgesnis atokvėpis, kurį „vainikuos“ sekmadienį, sausio 13-ąją, vyksianti išvykos dvikova su neprognozuojamu Panevėžio „Lietkabeliu“, šiuo metu išgyvenančiu pagirias po Jono Vainausko atleidimo iš pareigų ir klubo viduje sukelto chaoso.

Kaip iš šios situacijos pavyks išsisukti „Žalgiriui“, sužinosime per keletą artimiausių savaičių. Tačiau aišku, kad Naujuosius 2019-uosius metus Š. Jasikevičius pasitiks neramus – klausimų dėl pabirusios komandos sudėties šiuo metu yra daugiau, nei žinomų atsakymų.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

Verta pastebėti, kad artėjanti „dviguba“ Eurolygos savaitė šį sezoną bus priešpaskutinė. Dar sykį dvejas turnyro rungtynes per savaitę „Žalgiriui“ teks žaisti tik pavasarį, kovo 20 ir 22 d. atitinkamai su Tel Avivo „Maccabi“ ir Stambulo „Daruššafaka“.

LKL turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės pralaimėjimai)

1.ŽALGIRIS151
2.NEPTŪNAS133
3.RYTAS124
4.LIETKABELIS106
5.PIENO ŽVAIGŽDĖS79
6.JUVENTUS79
7.DZŪKIJA610
8.SKYCOP511
9.NEVĖŽIS213
10.ŠIAULIAI213
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)