Ispanijos rinktinę į auksą vedė atitinkamai 21 ir 20 taškų pelniusios Alba Torrens (4 rez. perd.) ir Sancho Lyttle (11 atk. kam.). 8 į varžovių krepšį įmetė Marta Xargay, 7 - Silvia Dominguez.

Prancūzijos komandoje rezultatyviausiai rungtyniavo net 25 taškus surinkusi Sandrine Gruda. 11 taškų pelnė Celine Dumerc (3 rez. perd.), 9 - Emilie Gomis (4 rez. perd.), 8 - Isabelle Yacoubou.

Naudingiausia turnyro žaidėja buvo pripažinta Ispanijos aukštaūgė S. Lyttle. O į simbolinį čempionato penketą pateko C. Dumerc, I. Yacoubou (abi – Prancūzija), A. Torrens ir S.Lyttle (abi – Ispanija) ir Frida Eldebrink (Švedija).

Kovoje dėl bronzos medalių po sėkmingiau sužaistos antros rungtynių dalies triumfavo Turkijos krepšininkės. Būsimojo pasaulio čempionato šeimininkės mažajame finale rezultatu 92:71 (21:24; 22:20; 23:12; 26:15) įveikė serbes ir pasidabino bronzos medaliais.

Nugalėtojoms 19 taškų pelnė Nevriye Yilmaz. 18 taškų pridėjo Quanitra Hollingsworth (16 atk. kam.), 17 - Birsel Vardarli (6 atk. kam., 5 rez. perd. ir 5 kl.), 15 - Esmeral Tuncluer.

Serbijos rinktinės neišgelbėjo ir sėkmingas Jelenos Milovanovič žaidimas. Puolėja pelnė 23 taškus (5/13 dvitaškiai, 3/8 tritaškiai) ir atkovojo 4 kamuolius. Po 11 taškų surinko Tamara Radocaj (5 rez. perd.), Saša Cado ir Sara Krnjič (7 atk. kam.).

Primename, kad čempionų titulą gynusi Rusijos rinktinė iš turnyro pasitraukė jau po pirmo etapo. Rusėms šiame čempionate vadovavo treneris iš Lietuvos Alfredas Vainauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)