„Olimpia“ po pirmų 6-ių turų vilkosi turnyro lentelės dugne: ekipa buvo patyrusi 5 nesėkmes ir tik kartą laimėjo.

Bet pastaruoju metu „dizaineriai“ rodo atsigavimo ženklus: lapkričio viduryje 92:76 įveikė Stambulo „Anadolu Efes“, praėjusiame ture svečiuose 93:71 susitvarkė su Belgrado „Crvena zvezda“.

Tad turnyro lentelėje dabar Kauno, Milano, Belgrado „Partizan“ bei Miuncheno „Bayern“ klubai dalinasi 12-15 vietomis.

„Milanas – gynybinė komanda. Turi problemų su rotacijos žaidėjais, ypatingai mažiukais. Žaidžia netradiciškai aukšta sudėtimi, tas pats Nikola Mirotičius žaidžia trečioje pozicijoje. Žaidžia su metančiais aukštaūgiais, pakankamai atletiški, dideli. Nestandartinė komanda.

Jie naudoja klampią gynybą, agresyvią, keičiasi ginamaisiais, turi nemažai metikų, lyderio vaidmenį pasiėmė Maodo Lo ir Shavonas Shieldsas. Neblogai judina kamuolį, pataikė tritaškius ypatingai paskutinėse rungtynėse, o kai pradėjo pataikyti, vaizdas iš karto pagerėjo“, – būsimus varžovus vertino K. Maksvytis.

Milane „Žalgiriui“ jau turėtų padėti Tomas Dimša, patyręs peties traumą praėjusio turo susitikime su Pirėjo „Olympiakos“.

„Situacija tokia, kad ji gerėja. Jis vakar treniravosi ir tikimės, kad žais“, – džiaugėsi K. Maksvytis.

Žalgiriečiai pralaimėjo penkerias iš pastarųjų šešerių Eurolygos rungtynių, o ir tą vienintelę pergalę prieš Miuncheno „Bayern“ (74:73) išplėšė irgi tik po dramatiškos kovos namuose, kai nelengvą metimą nuo lentos pataikė Keenanas Evansas, o Leandro Bolmaro prametė iš vidutinio nuotolio.

Tokiu būdu Kauno klubas, paskutiniu metu sunkokai perkopiantis ir 70 pelnytų taškų ribą, po dešimties turų rikiuojasi tik 14-oje turnyro lentelės vietoje.

„Žalgiris“ trečiadienį ryte pranešė apie papildymą. Lietuvos čempionai iki sezono pabaigos pasirašė sutartį su 27-erių gynėju Edmondu Sumneriu, kuris pastaruosius penkerius metus praleido NBA lygoje.

„Mes jį stebėjome ir seniau. Buvo klausimų dėl traumos istorijos, bet tai buvo seniai. Greitas, tikimės, kad jis pagreitins mūsų žaidimą, greičiau pereisime iš gynybos į puolimą, pelnysime lengvų taškų. Dar vienas kamuolio valdytojas, gal nėra elitinis kūrėjas, bet gali aštrinti žaidimą. Žaidė su Domantu Saboniu, teko klausti nuomonės ir kitų. Nereikia tikėtis, kad bus superinis taškų rinkėjas, kuris vienas trauks komandą, bet geras žaidėjas, su geromis savybėmis, juodadarbis, dar turintis galimybių, nes pakankamai jaunas. Pridės mums energijos“, – naujoką apžvelgė K. Maksvytis.

Į Kauną E.Sumneris turėtų atvykti šią savaitę, bet su komanda į Eurolygos rungtynes Milane dar nekeliaus.

Su E. Summerio atvykimu kauniečių darbai ieškant naujokų dar nesibaigė, bet kitas žaidėjas turėtų atvykti po pirmojo Eurolygos rato.

„Visada ieškome. Didesnės korekcijos bus perėjimų lange. Pirma pažiūrėsime, kurią poziciją geriau užpildys naujokas ir mums bus aiškiau“, – apie dar vieną naujoką sakė treneris.

„Dizainerių“ gretose lyderis – Nikola Mirotičius, pelnantis per mačą po 18 taškų, atkovojantis po 6,6 kamuolio ir fiksuojantis po 20,8 naudingumo balo.

Pirmaisiais smuikais taip pat griežia puolėjas Shavonas Shieldsas – 16 taškų per mačą, bei įžaidėjas Maodo Lo – 11,6 taškų ir 3,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Rungtynės Milane ketvirtadienį – 21:30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)