Naujoji lyga turėtų sujungti Rusijos ir VTB Vieningosios lygos čempionatus. Kadangi ULEB vadovai praėjusiais metais pranešė, kad komandos dalyvaujančios Eurolygos ar Europos taurės turnyre galės varžytis tik nacionaliniame čempionate.

Visgi, ką turės daryti silpniausios dabartinių Rusijos pirmenybių komandos - nežinia. VTB Vieningosios lygos prezidento Sergejaus Ivanovo teigimu, kalbėti apie silpnesnių klubų dalyvavimą naujajame čempionate būtų tiesiog naivu.

"Apie tai šnekėti būtų naivu. Kai kurios komandos neturi tinkamų arenų. Jos neturi transliavimo įrangos ar neatitinka saugos standartų", - mintis dėstė S.Ivanovas.

Dabartinėje VTB Vieningoje lygoje rungtyniauja komandos iš 9 šalių, tačiau kitąmet šis skaičius gali gerokai aptirpti.

Kokiame turnyre žaisti kitais metais turės rinktis ir pajėgiausios Lietuvos komandos Kauno "Žalgiris" bei Vilniaus "Lietuvos rytas".

Kalbėdamas su Rusijos žiniasklaida "Žalgirio" savininkas Vladimiras Romanovas yra užsiminęs, jog jo klubas tikrai liks VTB Vieningoje lygoje. Visgi, grįžęs į Lietuvą verslininkas kalbėjo, kad komanda žais ir Lietuvos krepšinio lygos (BEKO-LKL) čempionate.

Šaltinis
Temos
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją