Anot ESPN, 206 cm ūgio puolėjas likusioje sezono dalyje turės daugiau galimybių pademonstruoti savo sugebėjimus NBA G lygoje, nes dėl dešinės rankos nykščio traumos iš rikiuotės iškrito jo komandos draugas Ronas Hollandas.

Pirma vieta prognozuojama prancūzui Zaccharie Risacherui iš „JL Bourg“ klubo.

2-as sąraše – jo tautietis Alexas Sarras („Perth Wildcats“, Australija), trečias – Robas Dillinghamas („Kentucky“).

4-asis šaukimas, kuris prognozuojamas M. Buzeliui, priklausytų Šarlotės „Hornets“ klubui.

Šeštasis naujokų biržos šaukimas prognozuojamas serbui Nikola Topičiui, kuris šiuo metu rungtyniauja Belgrado „Crvena zvezda“ klube.

Lietuvis šį sezoną G lygoje fiksuoja 13 taškų, 6,3 atkovoto kamuolio bei 1,7 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

Šalies krepšinio perlas sužibėjo Indianapolyje vykusiame NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalyje. Lietuvis dalyvavo „Kylančių žvaigždžių“ rungtynėse, kur pasižymėjo pergalingu metimu.

Šiemet NBA naujokų biržoje dalyvausiantis M. Buzelis norėtų prie rinktinės prisijungti birželį rinktinės stovykloje, tačiau situaciją gali keisti jo naujoji darbovietė NBA lygoje.

M. Buzelio šuolį aukštyn reitinge lėmė sėkminga jo atkarpa NBA G lygoje.

„Kalbant apie Matą, puikiai kalba lietuviškai, nors augęs ir gyvenęs tik JAV. Paliko paprasto, kartu ir talentingo krepšininko įspūdį. Panašu, kad NBA naujokų biržoje gali būti pašauktas pirmame dešimtuke, net ir aukščiau. Nedaug turėję tokių talentų. Labai netolimoje ateityje turėsime trečią NBA žaidėją“, – apie M. Buzelį po viešnagės JAV kalbėjo Kazys Maksvytis.

Reitingo 52-oje vietoje – Australijoje šiuo metu žaidžiantis 21-erių Mantas Rubštavičius.

Praėjusią vasarą pirmuoju naujokų biržos šaukimu buvo pasirinktas Victoras Wembanyama, kuris rungtyniauja San Antonio „Spurs“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją