71-erių metų ispanas treniruoja Berlyno ALBA komandą, kuriai nuo šiol atstovauja Vilniaus „Rytą“ palikęs Rokas Giedraitis.

„FIBA rinktinių langai – blogis krepšiniui. FIBA privalo derėtis su Eurolyga, Europos taure, NBA ir nacionalinėmis lygomis dėl kalendoriaus, kuriame turnyrai nesusikirstų“, – tituluotas ispanas parašė socialiniame tinkle „Twitter“.

Artimiausias rinktinių „langas“ numatytas jau rugsėjo mėnesį, kurio metu Europos atrankos zonoje komandos sužais po dvejas rungtynes.

Per šį atrankos į pasaulio čempionatą „langą“ rinktinių rungtynių ir klubinių krepšino turnyrų susitikimų datos dar nesikirs, tačiau žaidėjų išvykimas į nacionalines rinktines gali turėti įtakos klubinių komandų treniruočių planams.

Ar Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis treniruočių stovykloje išvys Roką Giedraitį, kol kas nėra aišku.

Strategas kandidatų sąrašų dar nėra pateikęs, Krepšinis.lt žiniomis, stringa pokalbiai su kai kuriais klubais, kuriems atstovauja Lietuvos krepšininkai.

Lietuvos rinktinė į treniruočių stovyklą rinksis rugpjūčio 30 d. Vilniuje. Rugsėjo 14 d. lietuviai žais išvykos atrankos rungtynes su Kroatija, o rugsėjo 17 d. namie varžysis su Nyderlandais.

A. Garcios Reneseso treniruojama ALBA komanda kitą sezoną kovos Europos taurės turnyre.

Šio Ispanijos krepšinio specialistas turi didelį autoritetą ir apskritai yra vienas tituluočiausių savo šalies trenerių. Per karjerą jis yra 9 kartus laimėjęs Ispanijos čempionatą, visuose kituose klubiniuose Europos turnyruose, išskyrus Eurolygą.

Praėjusį sezoną A. Garcios Reneseso nurodymų klausė ALBA komandai atstovavęs Marius Grigonis, vasarą persikėlęs į Kauno „Žalgirį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)