2017-2018 m. sezonas Kauno komanda buvo tiesiog nepakartojamas. Žalgiriečiai ne tik susišlavė visus trofėjus vietiniame fronte, bet ir Eurolygoje nužygiavo iki pat Finalio ketverto bei užėmė trečią vietą.

Vieną kartą per metus, prieš sezono startą, rengiamoje spaudos konferencijoje kaip ir kasmet dalyvavo komandos direktorius Paulius Motiejūnas, kuris pirmiausia pasidžiaugė padidėjusiu lankomumu.

„Džiaugiamės, kad buvome viena lankomiausių arenų Europoje, o Lietuvos krepšinio lygoje lankomumas augo 18 procentų. Taip pat nuolatiniai projektai su Eurolyga. Visi šie pasiekimai džiugina, tačiau einame toliau“, – kalbėjo komandos vadovas.

Skolų nebeliko

Palyginti su praėjusiu sezonu atlyginimų komandos nariams krepšelis išaugo nuo 5,6 mln. iki 7,4 mln. eurų. Kauno miesto savivaldybė parama išlieka tokia pati – 2 mln. eurų.

„Krepšelis augo, nes norėjome išlaikyti komandos branduolį, trenerius, todėl natūralu, kad ties čia yra padidėjimas“, – sakė P. Motiejūnas.

Praėjusį sezoną buvo planuojamas 8,5 mln. eurų biudžetas, tačiau atsiradus rėmėjams išaugo iki beveik 10 mln. eurų. Šiais metais komandos pajamos siekia 10,1 mln, o išlaidoms skirta 10,7 mln., tačiau nuo praėjusio sezono komanda yra sutaupiusi 1 mln. eurų.

„Pernai surinktas biudžetas viršijo 10 mln. eurų, o džiugiausia žinia, kad pavyko atsiskaityti su visais žaidėjais ir net liko sutaupytas 1 mln. eurų, kurį, jei nepavyks surinkti suplanuotų pinigų, panaudosime šį sezoną.

Sportiniai Kauno „Žalgirio“ tikslai nesikeičia daugelį metų – apginti Lietuvos čempionų ir Karaliaus Mindaugo taurės titulą, o Eurolygoje tikslas išlieka toks pats kaip ir praėjusiais metais, kuo geriau pasirodyti. Pergalių skaičius nėra įvardijamas.

Komanda ir toliau sieks investuoti į pramogos rungtynių metu taip gerinant komandos įvaizdį Lietuvoje ir visame pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)