Sporto pasaulyje šis verslininkas labiau žinomas kaip įvairių sporto šakų rėmėjas ir Lietuvos golfo federacijos prezidentas.

Bičiulių rate R .Dovidaitis garsėja ne tik geru humoro jausmu, bet ir pomėgiu priimti įvairiausius iššūkius. Ši savybė ir lėmė, kad per Kauno krepšinio mėgėjų lygos (KKML) rungtynes verslininkas beveik vienas atakavo varžovų krepšį.

R. Dovidaitis neslepia – jei ne buvę krepšinio profesionalai, irgi vilkintys “Top Sport-Arx Baltica” ekipos aprangą, rekordas tikriausiai būtų nepasiekiamas.

Nes buvę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubų žaidėjai Gintaras Staniulis, Vaidas Jurgilas, Vaidas Stiga, Dainius Staugaitis ir kiti žino, kaip padaryti, kad jų komandos draugas galėtų laisvas atakuoti krepšį.

„Jau kokius penkerius metus dalyvaujame Europos ir pasaulio dirbančiųjų sporto žaidynėse. Išmaišėme daugybę šalių. Mūsų kompanija – puiki, mėgstame pajuokauti. O aš mėgstu mėtyti tritaškius. Ir pataikau.

G. Staniulis man net pralaimėjo kelionę į bet kurią pasaulio šalį. Tada Kroatijoje žaidėme su lenkais. Jis man pasiūlė: „jei pataikai penkis tritaškius, tau kelionė”. Pataikiau”, - pasakojo R. Dovidaitis.

Kai verslininkas nesenai per vieną mačą metė apie 50 tritaškių, komandos draugai pasiūlė daryti rekordą.

Vyrai sukirto rankomis. Iš ko, R. Dovidaitis neatskleidžia.

„Būtų nesolidu“, paaiškina ir sako, kad pagrindinė lažybų sąlyga buvo 20 arba daugiau taiklių tritaškių bei pergalė. Tik vėliau nuspręsta, kad galima pasiekti ir tolimų metimų kiekio rekordą.

KKML veteranų (per 35 metus) lygos rungtynėse „Top sport-Arx Baltica“ praėjusį savaitgalį 103:70 įveikė „Eltel-Network”ekipą. R. Dovidaičio statistika: 73 taškai (1/3 baudos, 0/1 dvitaškiai, 24/124 tritaškiai). Naudingumo balas – minus 30.

Kad toks pasiekimas neliktų tik rungtynių protokole ir žaidėjų atmintyje, „Top sport-Arx Baltica” nariai jau prieš mačą pasidomėjo, ko reikia, kad būtų galima oficialiai registruoti Lietuvos rekordą.

„Pagrindiniai reikalavimai, kad viskas vyktų pagal FIBA taisykles, statistika rašoma pagal visus reikalavimus. Viskas taip ir vyko. Nėra jokių faktų, kad kažkas tai atliko daugiau kartų. Todėl nematau kliūčių registruoti šį rekordą. Bet viskas spręsis per agentūros posėdį”, - paaiškino „Factum“ atstovas Laimis Bratikas.

Dar vieną įspūdingą rezultatą pasiekė visa „Top sport-Arx Baltica” komanda – atkovojo net 108 kamuolius.

R. Dovidaitis, paklaustas, ar sunku buvo pasiekti rekordą, prsiminė, kad sąlygos tam buvo nepalankios.

„Pirmajame kėlinyje man liūdnoka buvo, nepataikiau pirmų 19 metimų. Salės grindys nelygios, lankas lūžęs. Tikrai ne pati palankiausia vieta rekordui. Bet jau buvome užsidegę, nebegalėjome sustoti. Dėl prastos salės pradžioje nesisekė pataikyti. Sunku žaisti, kai muši kamuolį į grindis, o jis atšoka į kitą pusę, nes grindys nelygios. Bet paskui prisitaikiau.

Per minutės pertraukėles tarėmės, kaip apgauti varžovus, kad ant manęs taip nepultų. Maniškiai trigubas ir keturgubas užtvaras statė, kad kuo greičiau galėčiau išmesti kamuolį. Jei nepataikydavau, komandos draugai atkovodavo kamuolį ir vėl man perduodavo“.

- Varžovai greitai susigaudė, koks yra jūsų tikslas?

- Tik antrajame kėlinyje. Prieš tai pamatęs, kad ant manęs puola, atiduodavau kamuolį komandos draugams, jie surengdavo porą atakų ir sutrikdydavo varžovus. Rungtynių pabaigoje juodai mane užspaudė. Be to, ir jėgos jau ėmė sekti – ne juokas tiek kartų mesti.

- Ar varžovai nepyko dėl tokio jūsų komandos žaidimo?

Pyktelėjo. Kai suprato, kas vyksta, šiurkščiau pradėjo žaisti, per rankas daužyti. O aš mėčiau ir iš devynių metrų, ir iš toliau. Ir kabliu bandžiau. Esu pataikęs ir taip, bet šįkart nepavyko. Turėjau daugiau baudų mesti, bet pražangų prieš mane beveik nefiksavo. Tik vieną kartą mečiau tris baudas, vieną pataikiau.

-Esate Lietuvos golfo federacijos prezidentas. Ar nerengiate panašių lažybų golfo laukuose?

- Golfas – subtilesnis, lėtesnis žaidimas, visai kitas specifika. Juk negali lažintis, kad iš pirmo smūgio pataikysi į duobutę. Nes už tai jau automobiliai dovanojami. Kaip tik norime tokį prizą padaryti per federacijos taurės varžybas gegužės viduryje Klaipėdos aikštyne. Kas pataikys vienu smūgiu į duobutę, gaus automobilį. Pasaulyje iš milijono smūgių tik vienetai pataiko.

- Ar po rekordinių rungtynių nesisapnavo, kad metate tritaškius?

Ne. Visi tikėjausi, kad nepakelsiu rankų. Bet netrukus vėl žaidžiau. Nes mes ir A. Sabonio centre žaidžiame. Arvydas kai grįžta į Lietuvą, visada prisijungia. Du kartus per savaitę susirenkame. Ten atsigaunu – nereikia daug bėgioti, tik mėtyti. Visi žino, kad mėgstu mėtyti, tai labai nepyksta.

-Kokio rekordo sieksite dabar?

- Kalbėjome, kad reikėtų per rungtynes įmesti 100 taškų. Bet tam reikia rimčiau ruoštis, numesti svorio, pagerinti fizinę formą. Nedaug jau ir trūksta. Ypač turint tokią komandą, kuri man užtikrina metimo laisvę. Anksčiau net gaudavau velnių, kad nemetu.

Kai žaidžiame „Rotary“ klubo sporto žaidynėse, varžovai vis sako: „tas pilvūzas vėl mus užmėtė“. Kai tenka rungtyniauti gatvės krepšinio varžybose Palangoje, Basanavičiaus gatvėje, turiu savo mėgiamą vietą. Atsistoju ant tokio šulinuko dangčio, man atmeta G. Staniulis arba V. Jurgilas - taukšt ir yra.

- Jūsų taiklumu nepakenkė, kad tritaškio linija pernai buvo atitraukta toliau nuo krepšio?

- Man į naudą, nes visada metu iš toliau. Aš metu ne iš riešo. Kurie riešu pasuka kamuolį, tiems sunkiau. Mano technika kitokia. Bet visi pripažįsta, kad labai greitai išmetu kamuolį.