Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“ klubui vadovaujantis ir netgi į aikštę retkarčiais išbėgantis 37-erių D. Gerasimenka rimtai suleido šaknis Vakarų Europoje. Rusas, turintis Kantu klubo akcijų, ketvirtadienį oficialiai patvirtintas „Vitasnella Cantu“ klubo prezidentu ir poste pakeis kiek anksčiau iš šių pareigų atsistatydinusį italą.

„Man didelė garbė užimti vietą klube, kuris turi didelę reikšmę ne tik Italijos, bet ir visos Europos krepšinio istorijoje. Dabar mano tikslas – sugrąžinti klubą į aukštumas, kurias jis pastaruoju metu apleido tiek vietos čempionate, tiek tarptautiniuose turnyruose“, – pareiškė D. Gerasimenka, Kantu klubui pažadėjęs per keletą metų pastatyti visiškai naują ir modernią areną.

Šiuo metu Kantu ekipa Italijos čempionate tarp 16-os komandų žengia 11-a.

Šį sezoną D. Gerasimenka plačiai pagarsėjo Europoje. Dar spalio mėnesį jis gerokai pasiautėjo per Europos taurės rungtynes Graikijoje, kur įžeidžiamais gestais išprovokavo Atėnų AEK komandos sirgalius į aikštę mėtyti įvairius daiktus.

Ne kartą problemų su teisėsauga turėjusio D. Gerasimenkos verslas – metalurgijos pramonė. Pastarąją vasarą dėl įtarimų korupcija jis buvo sulaikytas policijos pareigūnų, tačiau vėliau išleistas už užstatą. Įdomu tai, kad pravėręs savo piniginę D. Gerasimenka į „Krasnyj Oktiabr“ sugeba privilioti labai aukšto meistriškumo žaidėjų, tačiau, susipažinęs su klubo virtuve, dažnas greitai su Rusija atsisveikina visiems laikams.

Taip nutiko ir šį sezoną – tarptautinius reikalavimus atitinkančios arenos neturinčią Volgogrado komandą paliko visas būrys legionierių iš JAV, o pati komanda Europos taurėje patyrė visišką fiasko.

D. Gerasimenkos siautulys:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją